Elazığ'daki depremle ilgili resmi açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle ilgili yetkili isimlerden gerekli bilgileri aldıktan sonra açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da meydana gelen ve pek çok ilde hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumların gerekli tüm tedbirleri aldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin paylaşımda bulundu.

Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti: "Elazığ'da meydana gelen ve pek çok ilimizde hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumlarımız gerekli tüm tedbirleri almaktadır. Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Sağlık Bakanlarımızı bölgeye gönderdik.

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, çalışmaları yakından takip ettiğimizin bilinmesini istiyorum. Başta AFAD ve Kızılay olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızla milletimizin yanındayız. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum."

İLK AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da meydana gelen ancak bütün çevre illerde hissedilen 6,8 büyüklüğündeki depremle alakalı açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, gelen ilk bilgilere göre Sivrice'de 4-5 binanın yıkıldığını söyledi. Soylu, bu binalarda herhangi bir can kaybı olmadığını ifade etti.

Bakan Soylu açıklamasında şunları söyledi: "Elazığ Sivrice ve Maden bölgeleriyle irtibat kurduk. Bütün arkadaşlarımız görevleri başındalar. Sivrice'de 4-5 yıkık bina var. Can kaybı bilgisi henüz gelmedi. Yaralanmaların olduğu bilgisini aldık. Malatya Pötürge'de bir kaç binanın yıkıldığı bilgileri geldi. Hiçbir kurumumuza şu anda hiçbir ölüm bilgisi gelmedi."

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Depremle ilgli bir başka açıklama da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. Bakan Akar, taşrada can kayıplarının olabileceğini söyledi. Bakan Akar açıklamasında, "İl merkezi ve askeri tesislerden olumsuz bir haber yok" dedi.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, açıklamalarda bulundu. Güllüoğlu, "Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz. Ekiplerimiz saha çalışmalarını yürütüyor. Sivrice'deki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti" dedi.

 

Detaylar Geliyor...

Yorumlar