Yabancı ekonomistlerden Avro Bölgesi'ne büyüme övgüsü

- Berenberg Avrupa Ekonomisti Hesse: - "Avro Bölgesi'nde güçlü büyüme ve pozitif görünüm devam ediyor" - "Katalonya'daki politik karışıklık, İtalya'da gerçekleşecek seçimler ve Brexit görüşmeleri Avro Bölgesi'nin büyümesi üzerinde negatif bir etki oluşturmadı" - ING Group Avro Bölgesi Kıdemli Ekonomisti Colijn: - "Avro Bölgesi, güçlü performansını sürdürüyor. İş piyasasındaki güçlü iyileşme, büyüyen ihracat pazarı, uyumlu para politikası, gelişen kredi koşulları ve ılımlı enflasyon, Avro Bölgesi ekonomisinin rüzgarı arkasına alarak tecrübe ettiği birkaç faktör... Avro Bölgesi'nin büyümesi, bu yıl ABD ve İngiltere'yi geride bırakabilir"

Google Haberlere Abone ol
Yabancı ekonomistlerden Avro Bölgesi'ne büyüme övgüsü

İSTANBUL (AA) - BURHAN SANSARLIOĞLU - Yabancı ekonomistler, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,6 ve 2016'nın aynı dönemine göre de yüzde 2,5 büyüme kaydeden Avro Bölgesi'nin, güçlü performansını sürdürmesini bekliyor.

Berenberg Avrupa Ekonomisti Carsten Hesse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avro Bölgesi'nde güçlü büyüme ve pozitif görünümün devam ettiğini belirterek, Avro Bölgesi'nde büyümenin trendlerin üzerinde kalmaya devam ettiğini söyledi.

Son haftalarda açıklanan makro verilerin Avro Bölgesi'nin yükselen ekonomik güvenden kar sağladığını gösterdiğini kaydeden Hesse, bu durumun bölgede ihracatı, özel tüketimi ve iş yatırımını arttırdığını vurguladı.

Hesse, Avrupa Komisyonu Ekonomik Güven Endeksi'nin ekim ayında 17 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını, bunun bölgede büyümenin geniş tabanlı olduğuna ve bu şekilde devam ettiğine işaret ettiğini söyledi.


- "İtalya ve Portekiz bile Avro Bölgesi'nin büyümesine katkı sağladı"


Carsten Hesse, Katalonya'daki politik karışıklık, İtalya'da gerçekleşecek seçimler ve Brexit görüşmelerinin Avro Bölgesi'nin büyümesi üzerinde negatif bir etki oluşturmadığını belirterek, "İtalya ve Portekiz bile Avro Bölgesi'nin büyümesine katkı sağladı." dedi.

İtalya'nın yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,3 artış kaydeden büyümesinin, üçüncü çeyrekte de yüzde 0,5 arttığını hatırlatan Hesse, İtalya ekonomisinin 2017'de yüzde 1,5 civarında büyüme yolunda olduğunu söyledi.

İtalya'nın sanayi ürünlerine gelen güçlü taleple, sanayi üretiminde de etkili bir artış olduğunu kaydeden Hesse, ülkenin, bankaların bilanço problemlerini de bu yıl ciddi şekilde ele aldığını belirtti.

Hesse, Portekiz'in ikinci çeyrekte yüzde 0,3 ve üçüncü çeyrekte yüzde 0,5 büyüme kaydettiğini, ülkede, yatırımların düşüş göstermesine karşın yüksek net ihracat ve özel tüketimin üçüncü çeyrekteki büyümeyi desteklediğini aktardı.


- "Avro Bölgesi'nin büyümesi, bu yıl ABD ve İngiltere'yi geride bırakabilir"


ING Group Avro Bölgesi Kıdemli Ekonomisti Bert Colijn de Avro Bölgesi'nin güçlü performansını sürdürdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"İş piyasasındaki güçlü iyileşme, büyüyen ihracat pazarı, uyumlu para politikası, gelişen kredi koşulları ve ılımlı enflasyon, Avro Bölgesi ekonomisinin rüzgarı arkasına alarak tecrübe ettiği birkaç faktör... Avro Bölgesi'nin büyümesi, bu yıl ABD ve İngiltere'yi geride bırakabilir."

Avro Bölgesi çapında sağlıklı büyümenin görüldüğünü ifade eden Colijn, Almanya'nın, büyüme hızını yüzde 0,8'e yükselterek uzun dönemli büyümesinde bir hız kaybı olmadığını gösterdiğini kaydetti.

Colijn, İtalya'nın da iyi bir büyüme gerçekleştirdiğini söyledi.

Yorumlar