Vodafone, Bakutel 2016'ya katıldı

- Vodafone Türkiye, "Yarına Hazırım Platformu" ve "Vodafone Dijitalleşme Endeksi" ile Bakutel 2016'da yerini aldı

Google Haberlere Abone ol
Vodafone, Bakutel 2016'ya katıldı

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye, "22'inci Azerbaycan Uluslararası Telekomünikasyon ve Bilişim Teknolojileri Fuarı - Bakutel 2016"ya katılarak, işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek üzere geliştirdiği Yarına Hazırım Platformu ve Vodafone Dijitalleşme Endeksi'ni tanıttı.

Vodafone'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket, Hazar Havzası ve Kafkaslar Bölgesi'nin en büyük teknoloji buluşması olarak gösterilen Bakutel 2016'ya katıldı. Bugün başlayan ve 2 Aralık'a kadar devam edecek olan fuarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kurulan Türkiye standında yer alan Vodafone, işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek üzere geliştirdiği Yarına Hazırım Platformu ve Vodafone Dijitalleşme Endeksi'ni tanıtıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, 20 yılı aşkın bir süredir bilgi ve iletişim sektörünün uluslararası arenada en önemli buluşma noktalarından biri olan Bakutel 2016'da Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Vodafone olarak, 'Dijital Dönüşüm' vizyonumuzla, işletmelerin telekomünikasyon ve teknoloji ihtiyaçlarına yönelik uçtan uca çözümler geliştiriyor ve uyguluyoruz. İşletmelerin dijital iş ortağı olarak tek çatı altında sunduğumuz çözümlerle, dijital bağlantılı yaşamı kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu ve Vodafone Dijitalleşme Endeksi ile işletmelerin dijital olgunluğunu ölçüyor ve dijital yol haritalarını çiziyoruz.

Yarına Hazırım Platformu ile 2,5 yılda toplam 44 bin işletmenin Dijitalleşme Endeksi'ni hesaplayarak ihtiyaçlarını tespit ettik ve dijital yol haritalarını çizdik. Bu süreçte yüzde 48'den yüzde 53'e çıkardığımız Türkiye Dijitalleşme Endeksi'ni yüzde 75'e çıkarmak için çalışıyoruz. Dünyaya örnek olan bu projemizi dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından Bakutel'de tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz."

Açıklamada yer alan bilgilere göre, Bakutel 2016'ya Azerbaycan, Avusturya, Belarus, Hırvatistan, Fransa, İran, İsrail, Rusya, Türkiye, Ukrayna ve ABD başta olmak üzere 18 ülkeden 200'ü aşkın firma katılıyor. Bilgi ve iletişim teknolojisi firmalarının, mobil iletişim operatörlerinin, internet sağlayıcılarının, sistem entegratörlerinin ve tanınmış markaların distribütörlerinin katıldığı fuar, ilgili alanlarda yeni ürün ve hizmetlerin tanıtılarak uluslararası iş bağlantılarının kurulmasına imkan veriyor.

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından desteklenen ve fuarın yanı sıra bir dizi konferansa ve foruma da ev sahipliği yapan Bakutel 2016'da, bu yıl, "Görme engelli çocuklar için sesli kütüphane", "Dijital müzeler", "Google Art" gibi projelerle birlikte çeşitli start-up projeler sergileniyor.

Yorumlar