TÜSİAD ve TİSK, BusinessEurope Başkanlar Konseyi toplantısına katıldı

- TÜSİAD ve TİSK'in tam üye olduğu Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu BusinessEurope Başkanlar Konseyi toplantısı, AB Dönem Başkanlığı görevini yürüten Bulgaristan'da gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
TÜSİAD ve TİSK, BusinessEurope Başkanlar Konseyi toplantısına katıldı

İSTANBUL (AA) - Türkiye’den, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) tam üye olduğu Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu BusinessEurope Başkanlar Konseyi toplantısı, AB Dönem Başkanlığı görevini yürüten Bulgaristan’da gerçekleştirildi.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’den TÜSİAD ve TİSK’in tam üye olduğu Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu BusinessEurope Başkanlar Konseyi toplantısı, 17-18 Mayıs'ta, AB Dönem Başkanlığı görevini yürüten Bulgaristan’da yapıldı.

AB Dönem Başkanı Bulgaristan'ın başkenti Sofya’da gerçekleştirilen toplantıya TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, TÜSİAD ve TİSK Avrupa Birliği Temsilcisi Dilek Aydın katıldı.

Başkanlar Konseyi programı, BusinessEurope üye kuruluşları başkanlarının Avrupa’daki siyasi ve ekonomik gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ziyareti ile başladı.

İş dünyası, Sofya Zirvesi’nde, aynı zamanda Bulgaristan AB Dönem Başkanlığı'ndan sorumlu Bakan Lilyana Pavlova’nın katılımıyla AB Bulgaristan Dönem Başkanlığı ve Avrupa’nın geleceği konularını ele aldı.

2019 Avrupa Parlamentosu seçimleri ve 2019-2024 dönemi için iş dünyasının stratejik yaklaşımı ve öncelikleri görüşüldü. Dijitalleşme, AB tek pazarı, Euro Alanı mimarisinin yanı sıra küreselleşme, AB ticaret politikasının evrimi, çok taraflı ticaret gündemi, çevre, enerji ve iklim politikaları bu kapsamda öne çıkan alanlar arasındaydı.

Göç ve güvenlik politikası da Avrupa’nın geleceğinde merkezi unsurlar olarak belirlendi. Ayrıca Brexit süreci, ABD ve Çin ile ilişkiler dahil olmak üzere küresel ekonomi alanında belirleyici gündem maddeleri üzerine görüş alışverişi gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, iş dünyasının Türkiye’nin AB üyelik sürecinin sürdürülmesi kararlılığını teyit etti.

Bilecik, belirsizliklerle tanımlanan küresel gündemde Avrupa’nın istikrar ve öngörülebilirliğin merkezi olarak yükselmesini desteklemek üzere Türkiye’nin AB entegrasyon sürecinde vakit kaybetmeden somut ilerleme sağlanması gerektiğini belirtti.

Bu yönde Avrupa iş dünyasının dijital ekonomi boyutu dahil olmak üzere Gümrük Birliği’nin güncellenmesi sürecinin gelecek dönemde hızla başlatılması çağrısını yineleyen Bilecik, AB-Türkiye entegrasyon sürecinde atılacak somut adımların; AB’nin sürdürülebilir, kural temelli ekonomik ve sosyal düzenin temsilcisi olarak küresel etki alanını genişletmesi için de bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Avrupa iş dünyasının güçlü temsil kuruluşu BusinessEurope, Türkiye’nin AB üyelik süreci ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesine destek veriyor.


Yorumlar