Türkiye'nin en iyi çatı ustası olmak için yarıştılar

- ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Baştanoğlu: - "Sektörün büyümesi için kaliteyi yakalamamız gerekiyor. Kullandığınız malzeme kadar işçilik kalitesi de çok önemli. Yarışmanın amaçlarında biri de işçilik kalitesini artırmaktır"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin en iyi çatı ustası olmak için yarıştılar

İSTANBUL (AA) - Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ÇATIDER) düzenlediği "1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması"na katılan genç çatı ustaları, uygulama kalitesi, uygulama süresi, iş güvenliği ve alan temizliği açısından birinci seçilmek için yarıştı.

Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye iş gücünün artması için çalışmalar yürüten ÇATIDER, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen "1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması" ile sektörün en iyi çatı ustası ekibini belirledi.

Yarışmanın geleneksel hale getirilerek, ilerleyen yıllarda Uluslararası Çatı Sanayicileri Federasyonu'nun (IFD) düzenlediği "Dünya Genç Çatıcılar Şampiyonası"na Türkiye'den katılacak takımının seçilmesi için bir hazırlık olması hedefleniyor.

- "Nitelikli iş gücünün artmasına odaklandık"


ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, yarışmasının açılışındaki konuşmasında, Türkiye’de çatı sektörünün son yıllarda teknoloji, malzeme ve uygulama açısından çok geliştiğini ancak sektörde kalifiye çalışan eksikliği yaşadıklarını vurguladı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen yarışmayla Türkiye'de bina çatılarının doğru malzemelerle, yetkin uygulamacılarla, standartlara ve iş güvenliği kurallarına uygun olarak oluşturulmasına dikkati çekmeyi amaçladıklarını dile getiren Baştanoğlu, "Yarışmayla ayrıca alanında başarılı ve ihtisas sahibi uygulamacıların ödüllendirilmesi yoluyla iyi uygulamaları özendirmeyi, uygulamacı, işveren ve son kullanıcıları bilinçlendirerek, sektöre çok yönlü katkı sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Baştanoğlu, çatı sektörünün gelişmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, sektördeki nitelikli iş gücünün artmasına odaklandıklarını söyledi. Üniversite öğrencilerine teknik eğitim, ustalara ise mesleki eğitim ve güncel uygulamalar hakkında bilgiler verdiklerini bildiren Baştanoğlu, ÇATIDER’in de üye olduğu Uluslararası Çatıcılık Federasyonu'nu (IFD) ile ilişkilerini güçlendirerek dünyadaki güncel gelişmeleri sektör paydaşlarına aktardıklarını ifade etti.

Baştanoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye sektörde kendini kanıtlamış bir ülke. Sektörün daha da olumluya doğru gideceğini düşünüyorum. Sektörün büyümesi için kaliteyi yakalamamız gerekiyor. Kullandığınız malzeme kadar işçilik kalitesi de çok önemli. Yarışmanın amaçlarında biri de işçilik kalitesini arttırmaktır."

- 15 takım mücadele etti


Edinilen bilgiye göre, kırma ve düz çatı kategorilerinde gerçekleşen yarışmada katılımcılar, üçer kişilik takımlar halinde yarıştı. Takımlar, 30 yaş altı iki uygulamacı ve yaş sınırı bulunmayan bir takım liderinden oluştu. Ekipler en kısa zamanda, en kaliteli uygulamayla, iş güvenliği ve alan temizliğine en uygun şekilde hareket ederek çatı maketlerini tamamlamaya çalıştı. 
Toplamda 15 takımın mücadele ettiği yarışmada yapılan maketler, dört gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.









Yorumlar