Tanzim satışı internet ortamına taşınıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri tarafından hizmete açılan tanzim satış noktalarının, internet üzerinden de hizmete gireceği açıklandı. Projenin PTT ile yürütüleceği ifade edilirken satışların sadece meyve ve sebze ürünlerini kapsayıp kapsamayacağı açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol
Tanzim satışı internet ortamına taşınıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Sürekli artan sebze-meyve ürünlerinin fiyatlarını dengelemek için başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma sırasında "hal terörüne" savaş açacaklarını belirtmişti. Tanzim satışları müjdesini veren Erdoğan, sebze ve meyve ürünlerinin hak ettiği fiyatlardan satılacağını ifade etmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla geçtiğimiz günlerde gıda fiyatlarının azaltılması için devreye sokulan tanzim satış noktaları, açıldığı ilk gün itibariyle büyük ilgi gördü

İNTERNET ÜZERİNDEN SATILACAK

Tanzim satışlarının artık internet üzerinden de yapılacağı müjdesini veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bunun bir proje hazırladıklarını söyledi. Pakdemirli, PTT Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirecekleri proje kapsamında, internetten de sebze ve meyve siparişinin verilebileceğini aktardı.

FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ

İlk etapta İstanbul için 50, Ankara için de 30 noktada faaliyete geçen 'tanzim satış noktaları'nda; patatesin kilosu 2 liradan, domates 3 liradan, patlıcan 4.5 liradan, uzun süredir fiyatı nedeni ile tartışma konusu olan kuru soğan 2 liradan, biber 6 ve salatalık da 4 liradan tüketiciye sunuldu.

Yorumlar