Tanzim satış noktalarına yoğun ilgi

Belediyelerin yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı da meyve ve sebzede fiyatları manipüle eden fırsatçılara karşı harekete geçti. Pilot bölge seçilen İstanbul ve Ankara’da ‘Tanzim Satış Noktaları’ kuruldu. İstanbul’da 30 ilçede 50, Ankara’da ise 15 noktada marketlerin yarı fiyatına sebze meyve satışı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tanzim satış noktalarına yoğun ilgi

Meyve ve sebzede fiyatları manipüle eden fırsatçıların belini kırmak için harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Tanzim Satış Noktaları’nı faaliyete geçirdi. Pilot uygulama İstanbul ve Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının işbirliği ile başladı. İstanbul’da 30 ilçede 50 noktada, Ankara’da ise 15 noktada kurulan tanzim noktalarında vatandaşa marketlerin yarı fiyatına sebze meyve satışı yapıldı.

MUTFAKTAKİ YANGIN SÖNDÜ

Tanzim noktalarında ilk etapta Türk mutfağının temel sebzeleri olan biber, soğan, ıspanak, domates ve patlıcan satışa sunuldu. Marketlerde 12 lira olan biber 6 lira, 5 lira olan soğan ise 2 TL’den fileye girdi. Fırsatçıların kilosunu 8 liraya sattığı ıspanak tanzim noktalarında 4 liraya, bu hafta 7 lirayı gören domates ise 3 TL’ye satıldı. Fırsatçıların 20 liraya kadar uçurduğu patlıcan ise 4,5 liradan vatandaşın mutfağına girdi. Önümüzdeki dönemde uygulamanın hem yurt geneline yayılacağı, hem de ürün çeşitlerinin öğrenildi. Fırsatçılığın önüne geçmek için de her üründe kişi başı en fazla üç kilo sınırı getirildi.

Yeni Şafak, İstanbul’da Bağcılar ve Şirinevler'deki tanzim satış noktalarına giderek vatandaşın nabzını tuttu.

VATANDAŞ MEMNUN

Bağcılar’da yaşayan emekli Sabahattin Kaleli, “En son geçen hafta Salı günü pazara gitmiştim. Fiyatlar yarı yarıya oynadığını fark ettim. Marketlere zaten giremiyorsun bile uçmuş fiyatlar. Bizim durumumuzdan faydalanıyorlar. Hafta sonu kızdım hanıma dedim ki, ‘Ne pazardan ne de marketten sebze meyve almayacağım’ Neyse ki imdadımıza yetiştiler güzel uygulama olmuş” ifadesini kullandı.

Yorumlar