Otokar, Malezya'daki Savunma Fuarı'na "Cobra II" ile katılacak

- Otokar, bu yıl 16'ncısı Malezya'da gerçekleştirilecek Savunma Sanayi Fuarı'nda, "Cobra II" zırhlı personel taşıyıcısını sergileyecek - Fuar 16-19 Nisan'da gerçekleştirilecek - Otokar Genel Müdürü Görgüç: - "Otokar araçları halihazırda Asya-Pasifik bölgesinde başarıyla hizmet veriyor. Otokar olarak bölgedeki ihracat fırsatlarını yakından takip ediyoruz."

Google Haberlere Abone ol
Otokar, Malezya'daki Savunma Fuarı'na "Cobra II" ile katılacak

İSTANBUL (AA) - Otokar, 16-19 Nisan'da Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenecek DSA Savunma Sanayi Fuarı'na katılacak.

Otokar tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket, bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilecek organizasyonda, 4 gün boyunca yüksek koruma seviyesi, geniş iç hacmi ve hareket kabiliyetiyle dikkati çeken "Cobra II" zırhlı personel taşıyıcısını sergileyecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, son 10 yılda cirosunun yüzde 4'ünü araştırma ve geliştirmeye ayıran Otokar'ın, fikri mülkiyet hakları kendisine ait savunma sanayi ürünleriyle 5 kıtada, 30'u aşkın ülkede hizmet verdiğini belirtti.

Otokar'ın teknoloji üstünlüğü, mühendislik gücü, tasarım kabiliyeti ve askeri araçlar alanında 30 yılı aşan tecrübesiyle dünya savunma sanayi sektöründeki konumunu güçlendirdiğini vurgulayan Görgüç, "Otokar mühendislerince kullanıcı beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda, günümüz ve gelecek tehditlerine uygun olarak tasarlanan 30 binden fazla askeri aracımız Asya, Orta Doğu, Afrika, Orta Avrupa'da dost ve müttefik ülkeler tarafından pek çok farklı görevde kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

Görgüç, uluslararası arenada her geçen gün yeni başarılar elde eden Otokar'ın, sektördeki konumunu teknoloji ve "know-how" ihracatı ile farklı bir noktaya taşıdığını aktararak, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Geçen yıl sektördeki konumumuzu Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri'nin 8x8 amfibik zırhlı araç ihtiyacını karşılamaya yönelik yapılan sözleşmeyle farklı bir konuma taşıdık. Türkiye savunma sanayisi için tek kalemde alınan en büyük ihracat anlaşmasını gerçekleştirdik. Birleşik Arap Emirlikleri'nin önde gelen yatırım şirketi Tawazun ve Otokar'ın girişimleriyle kurulan Al Jasoor'un (Cesur) imzaladığı bu anlaşmayla şirketimiz Otokar, savunma sanayisinde artık sadece ürün değil, global ölçekteki bilgi birikimi, mühendislik, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetleriyle de ön plana çıkıyor."

Farklı kullanıcılar ve ülkelerde benzer iş birlikleriyle Türkiye savunma sanayisini dünyada en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini dile getiren Görgüç, DSA Fuarı'nı bu hedefe ulaşmada ve bölgedeki varlıklarını kuvvetlendirmede önemli bir araç olarak değerlendirdiklerini bildirdi.

Görgüç, Otokar araçlarının halihazırda Asya-Pasifik bölgesinde başarıyla hizmet verdiğine işaret ederek, "Geçtiğimiz yıl Cobra II zırhlı aracımızın ilk ihracatını bu bölgeye yaptık ve araçlarımız Birleşmiş Milletler görevlerinde aktif olarak kullanılmaya başlandı. Otokar olarak bölgedeki ihracat fırsatlarını yakından takip ediyoruz. Körfez bölgesinde elde ettiğimiz başarıları, Asya-Pasifik bölgesine taşımayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar