Online alışverişte yeni dönem

İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor. Online alışveriş güvenliğini artıracak 'Güvenli Site Uygulaması'na önümüzdeki hafta geçiş yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Online alışverişte yeni dönem

İnternet Alışverişinde güvenlik her zaman üst seviyede olmuştur. Bunu artırmak için yeni bir döneme geçiş yapılıyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, internetten alışverişlerin güvenilirliği için 'güvenli site uygulamasına' önümüzdeki hafta geçileceğini duyurdu.

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan'ın açıklamasından notlar;

* Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum beni Ticaret Bakanlığı'na layık gördüğü için. Hızlı ve etkin kararlar alabiliyoruz. Örneğin doların ani hareketler yaptığı ağustos sonu eylül başı gibi, hemen toplanıp gece 23.30'da karar verip dış ticaretle ilgili 15 dakika içinde uygulamaya başladık.

* Ekmek fiyatıyla ilgili yetkilerimiz var. Zincir mağazalarda 65 kuruşa alıp 1 TL'ye satılıyordu. Ekmek yüzde 25-30 satılamazsa fırına iade ediliyordu. Ona yüzde 5 kısıtlama getirdik. 

* Kayıt sistemimiz var. Türkiye sınırı içindeki bütün TIR'ları takip edebiliyoruz.

* Yetkilendirilmiş 399 firmamız var 97 firma da bekliyor. Pilot uygulama başlattık. Üretici ve ihracatçı firmalar için... Konteyner takip sistemi var. 20 limanımızda aktif olarak çıkış noktasından varış noktasına kadar imalat tesisinde takip edebiliyoruz. Bunun dışında liman tek pencere projemiz var. 125 evrağı tek alandan girebiliyoruz. 

* İhracatçılarımıza ve firmalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bahsetmeyi unuttum biz göreve geldiğimizde istişare kurulu kurdum. Sadece başkanlar sonrasında genel müdürler, sekreterlerin katıldığı bir toplantı düzenliyoruz. Tüm iş insanlarının temsilcilerinin sorun ve problemlerini masaya yatırıyoruz. 

Yorumlar