Online alışverişte en popüler kategori: Spor Giyim

Günümüzün değişen yaşam koşulları ve moda trendleri giyim tercihlerimizi doğrudan etkiliyor. Türkiye’nin en kapsamlı moda arama motoru GLAMI’nin araştırma verilerine göre, Türkiye’de spor aktiviteleri dışında spor giyim tercih edenlerin oranı %90. Son yıllarda hızla yayılan bu trend, online alışveriş dünyasında da spor giyime olan ilgiyi artırdı.

Google Haberlere Abone ol
Online alışverişte en popüler kategori: Spor Giyim

Artık birçoğumuz gerek iş hayatında gerekse sosyal yaşamda daha fonksiyonel ve rahat giyim tarzına yöneliyor. Dünyaca ünlü lüks markaların defilelerinde ve stil ikonlarının sokak stillerinde sıklıkla karşımıza çıkan spor giyim, moda dünyasında büyük kabul gördü. Böylece daha önce sadece spor yaparken tercih edilen tayt, eşofman ve spor ayakkabı artık günlük giyimin vazgeçilmeyen önemli bir parçası oldu. Moda ve online alışverişteki bu değişimleri ortaya koymak için bir araştırma başlatan Türkiye’nin en kapsamlı moda arama motoru GLAMI Türkiye, alışveriş sitelerinde en çok rağbet gören spor giyim, ayakkabı ve aksesuar seçeneklerini ayrı kategoriler altında toplamaya başladı.

Spor modasına en hızlı ayak uyduran ülke Türkiye oldu

11 ülkede faaliyet gösteren moda arama motoru GLAMI’nin yaptığı Fashion (Re)search by GLAMI 2018 araştırması sonuçlarına göre; Türkiye’de spor aktivite dışında spor giyim tercih edenlerin oranı %90. Bu oran araştırmanın gerçekleştirildiği 7 ülke arasındaki en yüksek oran. Araştırmada katılımcılara neden spor aktiviteleri dışında spor giyimi tercih ettikleri sorulduğunda alınan cevaplar şöyle: “Konforlu olmak istiyorum” diyenler %65, moda olduğu için tercih edenler %50, “Neden giydiğimi hiç düşünmedim” diyenler %11 ve “Çok fazla kıyafet sahibi olmak istemiyorum” cevabını verenlerin oranı ise %5.

Araştırma kapsamında katılımcılara “Hangi durumlarda tayt veya eşofman giyiyorsunuz?” sorusu da soruldu. Evde giyenlerin oranı %63, spor yaparken giyenlerin oranı %43, iş ve ev dışında günlük aktivitelerde giyenlerin oranı %38, işyerinde giyenlerin %6, hiç giymediğini söyleyenlerin oranı ise %4.

Spor giyim online alışverişte popülaritesini artırıyor

Son dönemdeki giyim ve ayakkabı alışverişinde yaşanan bu hızlı değişim ve araştırma verilerinden hareketle, GLAMI olarak kataloglarını geliştirdiklerini belirten GLAMI Türkiye Ülke Müdürü Sabina Kabusheva; “Online alışverişte popülaritesi artan ve moda severlerin gözdesi haline gelen spor kategorisinde özel bir filtreleme uyguluyoruz. Bu akıllı filtreler sayesinde işbirliği yaptığımız onlarca alışveriş sitesindeki spor markalarının giyim, ayakkabı ve aksesuar ürünlerini tek tıkla meraklılarının beğenisine sunuyoruz. Kayak, outdoor, koşu, antreman, basketbol ve futbolun da arasında olduğu filtrelerle, kullanıcılarımızın yüzbinlerce seçenek arasında aradığını rahatça bulabileceği kullanıcı dostu bir  menü sağlıyoruz. Bu yenilikçi uygulama aynı zamanda kolay, hızlı ve konforlu bir alışverişin de kapılarını aralıyor” dedi.

Araştırma Hakkında: Uluslararası çapta yürütülen ''Fashion (Re)search 2018 by GLAMI'' adlı araştırmaya Türkiye’den %78’i kadın, %22’si erkek 1.126 kişi katıldı. Araştırma internet kullanıcılarının moda trendlerini ve alışveriş alışkanlıklarını ortaya koymak amacıyla Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Romanya, Macaristan, Yunanistan, Rusya ve Türkiye’de gerçekleşti.

Yorumlar