Maduro'dan talimat: Türkiye'den alınacak

Güney Amerika pazarına girmek amacıyla Venezuela ve Kolombiya’ya çıkarma yapan Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Maduro'dan talimat: Türkiye'den alınacak

Ülkesindeki ABD darbesine direnen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya en güçlü destek Türkiye'den gelmişti. Türkiye ABD ve batının tehditlerine rağmen Venezuela'nın yanında durmaya devam ederek tam bir dayanışma örneği sergilemişti. 

Gelinen noktada Türkiye'nin verdiği desteklerin ekonomik ve stratejik getirileri olmaya devam ediyor. İhracat Ana Planı kapsamında Latin Amerika'ya çaıkartma yapan Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, burada sıcak bir şekilde karşılandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından sıcak karşılanan heyet, 200’ü aşkın firmayla makarna, bakliyat, un, pirinç, peynir, konserve, meyve suları, zeytin, zeytinyağı, ayçiçek yağı, elma, nar, çikolata, şekerleme, sos, bisküvi gibi ürünlerini Latin Amerika ülkelerine ihraç etmeyi planlıyor. 

Heyetin önemli anlaşmalara imza attığı belirtilen görüşmelerde Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro’nun ülkeye giden Türk heyete “Size buradaki kapılar açık. Her türlü işbirliğine varız” dediği aktarıldı.

BAKANLARA "İHTİYAÇLAR TÜRKİYE'DEN ALINACAK" TALİMATI

Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro’nun görüşmeler esnasında bakanlarına ‘Ülkemizin ne ihtiyacı varsa öncelikle Türkiye’den karşılayacaksınız” dediği bildirildi.

Öte yandan bölgeye çıkartma yapan Türk şirketer 5 yıl için Latin Amerika için 2 milyar dolarlık ihracat hedefi koydu.

Yorumlar