Komisyon yeni poşet ücretlerini belirlemek için toplandı

Plastik sektörü temsilcileri 2020 yılında poşet fiyatlarının belirlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde fiyatların sabit kalması üzerinde görüş birliğine varıldı.

Google Haberlere Abone ol
Komisyon yeni poşet ücretlerini belirlemek için toplandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve plastik sektörünün temsilcileri arasında yürütülen görüşmeler sonucunda daha önce marketlerde ücretsiz verilen ardından 25 kuruştan satılmaya başlayan poşetlerin 2020 yılında aynı fiyattan satılması kararlaştırıldı.

Türkiye, daha önce ücretsiz marketlerler tarafından verilen poşetleri 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren 25 kuruşa satın almaya başladı. İlk uygulamalar sırasında vatandaşlar tarafından yoğun tepkiler alan uygulama bazı kesimler tarafından ise desteklendi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve poşet üreticileri arasında varılan anlaşma ile taban fiyatının 25 kuruştan az olmamak kaydıyla fiyatların her yıl yeniden belirlenmesi kararlaştırılmıştı.

FİYATLAR SABİT KALACAK

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yetkililerle bir araya gelen poşet sektörü temsilcileri ile yürütülen görüşmelerin ardından 25 kuruş olan poşet fiyatlarının sabit kalmasında görüş birliği sağlandı. Buna göre, vatandaşlar 2020 yılında poşeti 25 kuruştan satın almaya devam edecek.

Yorumlar