İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri ihracatçıları Birliği Başkanı Müjdat Sezer oldu

- İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Müjdat Sezer seçildi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri ihracatçıları Birliği Başkanı Müjdat Sezer oldu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Müjdat Sezer seçildi.

Birlik'ten yapılan açıklamaya göre,11 Nisan'da gerçekleştirilen yönetim kurulu seçimlerinde Müjdat Sezer Başkan olurken, yeni Başkan 2 bine yakın üyesi bulunan Birlik'te 4 yıl boyunca görev yapacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sezer, sektörün tüm paydaşları ile birlikte daha büyük ihracata imza atacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ürünlerimizin kalitesi tüm dünyada oldukça yüksek. Sektör ve birlik arasındaki iletişim kanallarını güçlendireceğiz. Bu ürünleri dünya fiyatlarının altında satılmasının önüne geçeceğiz. Dünya artık sektörümüzü ve birliğimizi tanıyor. Yeni dönemde satıcı ve alıcıları buluşturmaya hız vereceğiz. Bürokrasi ile ilişkilerimizi güçlendirerek, sektörümüzün sorunlarının çözümü için birlikte çalışacağız. Sektör olarak geçen yıl yüzde 19.6'lık artışla 2 milyar 261 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl için 2,5 milyar doların üzerine çıkacağız. 2023 yılı ihracat hedefimiz 5 milyar dolara ise daha erken ulaşacağız.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin "Yönetim kurullarında en az iki, denetim kurullarında bir kadın üye bulundurun." şeklindeki tavsiye kararına İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği de uydu. TSM Deniz Ürünleri San ve Tic. AŞ'yi temsilen Firdevs Külekçioğlu yönetim kuruluna seçilen tek kadın üye oldu.

Birlik yönetim kurulu Başkan Müjdat Sezer'in yanı sıra Ahmet Tuncay Sagun, Ahmet Kaan, Vehbi Merzeci, Nerdin Alp, Teoman Durukan, Firdevs Külekçioğlu, Faruk Kemal Babila, Ömür Oral, Mustafa Alper Şölen ve Onur Özkul'dan oluşuyor.








Yorumlar