İŞKUR üzerinden 3 bin KYK personel alımı başvuru süresi bitiyor

İŞKUR iş ilanları son dakika: Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesine alıncak 3 bin işçi personel alımı ilanı için başvurular sona eriyor. KYK personel alım ilanında; İŞKUR üzerinden farklı pozisyonlarda Sürekli işçi, Engelli işçi ve Eskü Hükümlü işçi alımı yapılacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu farklı pozisyonlar için alım yapacağı ilanlarda son güne gelindi. İşte detaylar.    

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR üzerinden 3 bin KYK personel alımı başvuru süresi bitiyor

İşkur personel alımı ilana çıktı
Devlet Personel Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olan iş ilanlarına göre Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek üzere farklı pozisyonlarda 3 bin Sürekli işçi, Engelli işçi ve Eskü Hükümlü işçi alımı yapılacağı duyurulmuştu. İŞKUR İş İlanlarına göre; Kredi ve Yurtlar Kurumu Güvenlik Görevlisi, Bakım Onarım Personeli, İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci ve Temizlikçi pozisyonlarında toplamda 3000 personel alımı yapılacak. Buna göre, 2 bin 264 Sürekli İşçi, 406 Engelli İşçi ve 330 Eski Hükümlü işçi alımı gerçekleştirecek.

Personel alımında şartlara dikkat!
KYK için İŞKUR üzerinden verilen alım ilanında detaylara dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle alım yapacağı alanları ve meslek kolu şartlarını iyi şekilde incelemenizi öneririz. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
KYK adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile gerekli pozisyonuna göre eğitim seviyesini tamamlamış olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak Arşiv Araştırması olumlu olmak,Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacak.

POZİYONUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR: 
Diğer, Temizlikçi, Engelli ve Eski Hükümlü İşçiler için ilköğretim düzeyinde noter huzurunda çekilecek kura sonucuna belli olacak. Ayrıca Güvenlik Görevlisi ve İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci için Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmaması gerekmektedir.

Bu doğrultuda her aday İŞKUR üzerinde yayımlanacak sadece bir meslek kolu ve işyerine başvuru yapabilecektir. İşe alınacak kiişiliern deneme süresi 60 gün olacak olup, bu süre içerisinde başarısız olan adayların iş durumu fes edilecektir.

Güvenlik, İklimlendirme ve Bakım-onarım personelleri en az lise veya dengi okul mezunu olmaları ve 2016 ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!
Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte Türkiuye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinde başvurularına başlarılar. Ancak en geç 27 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurusunu yapan adaylar için İŞKUR tarafından KYK ye gönderilecek listede adı geçen adayların listesi, İstenen belgeler, Teslim yeri, tarihleri ve diğer detaylar KYK resmi internet sayfası olan www.yurtkur.gsb.gov.tr adresi üzerinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Bu sebeple adayların başvuru sürecini belirtilen internet adresinden takip etmeleri önem arz etmektedir.

İLANLAR İŞKUR'DA YAYIMLANDI!

Söz konusu olan 3 bin kişilik ilan Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinde yayımlandı ve adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden elektronik ortamda en geç 27 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresini kopyalayıp tarayıcısına yapıştırdıktan sonra açılacak ekranda İşyeri Ünvanı kısmına YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU yazarak açılacak pencerede ilanlara ulaşarak sisteme giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

SÖZLÜ SINAV İÇİN BELGE TESLİM İŞLEMLERİ:

İŞKUR tarafından KYK genel müdürlüğüne verilecek nihai listede yer alan adayların, hangi belgeleri teslim edeceği, Belge teslim yeri, sınav tarihleri ve diğer bilgiler Kredi ve Yurtlar Kurumu olan (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Başvuru yapan adayların başvuru sürecini belirtilen internet adresinden takip etmeleri gerekmektedir.

İŞKUR’A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır.

İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR’a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

İŞVEREN GİRİŞİ
Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR’a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

Yorumlar