İŞKUR: 2019 Sağlık Bakanlığı personel alımı İŞKUR sonuçları

İŞKUR Sağlık Bakanlığı 6 bin 400 personel alımı için başvurular tamamlandı, kuralar çekildi ve kura sonuçları belli oldu. Sağlık Bakanlığı İşkur üzerinden alımı gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı işçi alımına İŞKUR üzerinden nasıl başvuru yapılır, başvuru şartları neler? Sağlık Bakanlığı personel alım sonuçları ne zaman açıklanacak? İŞKUR kura çekimi ne zaman? İşte detaylar....

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR: 2019 Sağlık Bakanlığı personel alımı İŞKUR sonuçları

Sağlık Bakanlığı 2019 personel alımlarından bir kısmı İŞKUR üzerinden gerçekleşti. Buna göre 6 bin 400 sağlık personeli alımı gerçekleşti. Alımlar henüz tam olarak gerçekleşmedi. Çünkü İŞKUR üzerinden yapılan alımların şimdilik kuraları çekildi. Kura sonuçları belli oldu. Sağlık Bakanlığı tafından ilanı yapılan personel kadrolarına sadece sağlık personeli alınmayacak. Teknik birimlerde ve güvenlik noktalarında görevlendirilecek çok sayıda personel alınacak. Buna göre, silahsız güvenlik görevlisi, Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı, Veri Giriş Kontrol İşletmeni ve Yardımcı Klinik Elemanı, Klinik Destek Elemanı (Hastane), Şoför (Yolcu Taşıma), Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı, Elektrikçi kadrolarında alım yapılacak. İlanların başvuru işlemleri 4 Ocak'ta sona ermişti. 

İŞKUR KURA SONUÇLARI VE MÜLAKAT NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı İŞKUR kura sonuçları listesinde ismi bulunanlar şimdi bundan sonra ne yapılacağını merak ediyor. Sağlık Bakanlığı İŞKUR kura sonuçları 15 Ocak 2019 Salı günü açıklandı. ŞİKUR kura sonuçları listesinde ismi bulunan adayların 18 - 19 Ocak tarihleri arasında gerekli belgeleri il sağlık müdürlüklerine teslim etmek zorunda. Daha sonrasında ise 21 Ocak'ta mülakata girecekler ve adaylar 22-30 Ocak tarihleri arasında sözlü mülakata alınacak.

HANGİ BRANŞLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığına İŞKUR üzerinden yapılan başvurular ve kura sonrasında silahsız güvenlik görevlisi, Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı, Veri Giriş Kontrol İşletmeni ve Yardımcı Klinik Elemanı, Klinik Destek Elemanı (Hastane), Şoför (Yolcu Taşıma), Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı, Elektrikçi kadrolarında alımlar yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞKUR KURA SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR

Kuraya katılmaya hak kazanan adaylar sonuçlarını https://iscisonuc.saglik.gov.tr/Giris.aspx adresine tıklayarak öğrenebilecek.

Yukarıdaki bağlantıya tıkladıktan sonra açılan sayfada yer alan TC Kimlik No, Baba Adı ve Doğum Tarihi kutucuklarına bilgilerinizi doldurmanız gerekmektedir. Ardından 'I'm not a robot' (Ben robot değilim) kutucuğuna tıklayarak sizin için açılan sayfadaki yerleri işaretleyerek sonuç sayfasına ulaşıp kura sonucunuzu öğrenebileceksiniz.

KPSS kapsamındaki taleplerden, ambulans sürücü ile hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi meslekleri için KPSS puanı, öncelik hakkına sahip olanlardan ise öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgenin tarihi esas alınmak suretiyle İŞKUR taradından belirlenerek, Sağlık Bakanlığına bildirilen kadronun dört katı aday listeleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "www.yhgm.saglik.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

Engelli, eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar hakkındaki ilgili mevzuat hükümleri ile 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için son başvuru tarihi itibariyle en az ilköğretim mezunu olmak.

Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden / programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika / belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak. e) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla (Doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğunu belirten sağlık kurulu raporu) belgelendirmeleri gerekmektedir.

Eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylardan;

a) Eski hükümlüler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

b) Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar, 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı personel alımı
Sağlık Bakanlığı personel alımı 2018
son dakika,

Yorumlar

Murat şahindere
Hatice taş
gulcan Ben de İş kurdan sağlık bakanlığına baş vurdum 17 sene bir çocuğum yok bu işi onun için çalışacağım tüp bebek yaptıracağım inşAllah sesimi duyan olur
Şahin Albayrak
Nihal ağgül ben hemsireyim bir seneden beri iş bekliyorum gitmediğim hastane kalmadı işkura dahi gittim ama henüz biryerden haber çıkmadı başka nereye gitsem bilmiyorum beni bilgilendirirmisiniz çıkmadı ne yapmalıyım bilemiyorum