İnşaat şirketi İnanlar neden iflas etti? Serdar İnan kimdir? Yurtdışına mı kaçtı?

İnşaat şirketi İnanlar iflas istediğini kamuoyuna açıkladı. İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan, şirketin iflas kararını Twitter üzerinden açıkladı ve İnanlar İnşaat olarak ilk kez çalışanların maaş ödeyemediklerini açıkladı. Serdar İnan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ suçlamasıyla gözaltına alınmış daha sonra ise serbest bırakılmıştı. İnanlar İnşaatın iflas kararını açıklayan Serdar İnan, 16 Ağustos 2016'daki FETÖ soruşturmasının bugün iflas kararında etkili olduğunu iddia etti. Hürriyet yazarı Jale Özgentürk geçtiğimiz günlerde Serdar İnan'ın Kanada veya Avustralya'ya gittiğini ve kendisinden haber alınamadığını duyurmuştu.

Google Haberlere Abone ol
İnşaat şirketi İnanlar neden iflas etti? Serdar İnan kimdir? Yurtdışına mı kaçtı?

53 yıllık inşaat firması İnanlar İnşaat, iflas kararını açıkladı. Yurtdışında olan İnanlar İnşaat'ın sahibi Serdar İnan, resmi Twitter hesabından iflas kararı istediklerini duyurdu. Serdar İnan, firma olarak ilk kez bu ay 600 çalışanının maaşlarını ödeyemediklerini belirtti. İnanlar İnşaat'ın iflas karından önce yurtdışına çıkan Serdar İnan, bu kararın asıl sebebinin yaşadıkları FETÖ soruşturması olduğunu ileri sürdü. Serdar İnan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ üyeliği iddiasıyla gözaltına alınmış daha sonra ise serbest bırakılmıştı. 

Serdar İnan, FETÖ soruşturmasında gözaltına alındıktan sonraki dönem için "Hiçbir suçum yokken yargısız infaza uğratıldım. Benim 16 Ağustos 2016'da açılan dosyam aradan 20 ay geçmesine rağmen iddianamesi yazılamadı. Suçsuzluğum tescillenemedi. Bankalardan ve müşterilerimizden gelen şüphe ve ithamlara resmi bir cevap veremedik. 20 ay önce üzerimize atılan bu zan ile 600 çalışanımızın ve taahhütlerimizin yükü bizleri maddi manevi bitirdi" açıklamasında bulundu.

Sedar İnan; Türkiye'deki mal varlığım borçlarımı kapatır
Sedar İnan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye'deki şirketinin mal varlığının rahatlıkla borçlarının kapanmasını sağlayacak seviyede olduğunu belirtti. Sedar İnan açıklamasında şunlara yer verdi: "İnanlar’ın 150 milyon TL ödenmiş sermayesi vardır ve elindeki malların değeri bu zan olmaz ise yaklaşık 300 milyon değerindedir. Arabam teknem dahil şirketin tüm varlıkları Türkiye’dedir. Şirketimizin malvarlığı rahatlıkla borçlarının kapanmasını sağlayacak seviyededir. Bu sebeple şirketimizin üzülerek iflasını istiyorum, ilgili resmi makamlardan ricam işlemlerin bu yönde yapılmasıdır, böylece hak sahipleri alacaklarını rahatlıkla alabileceklerdir."

Serdar İnan, İnanlar İnşaat

Hürriyet yazarı Jale Özgentürk; Serdar İnan yurtdışına kaçtı
Hürriyet yazarı Jale Özgentürk'ün, dünkü yazısında Sedar İnan'ın Kanada ya da Avustralya'ya gittiğini ve kendisinden haber alınamadığını yazmıştı. Jale Özgentürk ayrıca Serdar İnan'ın "kaçtı" iddiaları üzerine bazı alacaklı bankaların da harekete geçtiğini ifade etmişti. 

SERDAR İNAN KİMDİR ?
1965 yılında Erzincan’da doğdu.
Robert Kolej’in ardından İstanbul Teknik Üniversitesi mimarlık bölümünden mezun oldu. Aile üyelerinin birçoğu mimar ve inşaat mühendisi olan İnan, üniversite yıllarında aile şirketi İnanlar'da çalışmaya başladı. 1995 yılında İnanlar’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Bugüne kadar 220’nin üzerinde projeye imza attı...

İnşaatın dışında otomotiv, enerji ve turizm sektörlerinde yatırımı bulunan Serdar İnan, Mimar Sinan Vakfı (MİKEV) Mütevelli Heyeti Başkanlığı’ nda görev yapıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Mimarlar Odası üyesi olan Serdar İnan İstanbul aşığı mimar olarak biliniyor. Hobileri arasında şiir, makale yazmak, spor yapmak ve seyahat etmek bulunan Serdar İnan’ın kendisine ait dört şiir kitabı bulunuyor. Serdar İnan’ın şiir ve makalelerinden oluşan 5. Kitabı Asl-ı Suret ise en son yayınlanan kitabıdır. Serdar İnan, evli ve dört kız çocuğu babasıdır.

Yorumlar

Taha Bu şirketten ev alan ama evi teslim almayan insanlar ne olacak. İnanlar inşaat açıklama yapmalı bu süreç icin