İngiliz Milletler Topluluğu İş Forumu

- İngiltere Başbakanı May: - “Benzersiz kapsamı ve küresel sesi ile İngiliz Milletler Topluluğu, serbest ticaretin ve uluslararası düzene dayanan kuralların korunmasının önemini vurgulayarak dünya için örnek oluşturabilir"

Google Haberlere Abone ol
İngiliz Milletler Topluluğu İş Forumu

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiliz Milletler Topluluğu'na ekonomik ve ticari ilişkilerin artırılması çağrısında bulundu.

Londra’da düzenlenen İngiliz Milletler Topluluğu (Commonwealth) İş Forumu’nda konuşan May, topluluktaki 53 üyenin ortak standartlara sahip olmasının önemine değindi.

Başbakan May, “Benzersiz kapsamı ve küresel sesi ile İngiliz Milletler Topluluğu, serbest ticaretin ve uluslararası düzene dayanan kuralların korunmasının önemini vurgulayarak dünya için örnek oluşturabilir.” ifadesini kullandı.

Küresel ısınmanın ve korumacı ekonomik eğilimlerin zaten kırılgan olan küresel büyüme açısından risk oluşturduğu uyarısında bulunan May, “Daha özgür ve daha kolay ticaret daha güçlü ekonomi, daha çok istihdam, daha çok seçenek ve daha düşük fiyat anlamına geliyor.” dedi.

Başbakan May, aynı zamanda gençlerin yeteneklerinin geliştirilmesi ve kadının iş gücüne katılımının desteklenmesi amacıyla İngiliz Milletler Topluluğu genelinde kullanılması için oluşturulan bir fona 7 milyon sterlin katkıda bulunulacağını açıkladı.

Forumda konuşan İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox da “Birleşik Krallık Avrupa Birliği’nden ayrılırken, İngiliz Milletler Topluluğu olarak ortaklığımızı canlandırarak, uzmanlığın, yeteneklerin ve sermayenin milletler arasında hareketini sağlayacak yeni bir dönemi başlatma fırsatımız var.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 9’u İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerine yapılırken, AB’nin İngiltere’nin toplam ihracatındaki payı yaklaşık yüzde 44 seviyesinde bulunuyor.

Yorumlar