FETÖ'nün yurt dışına 400 milyon dolar kaçırdı

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, FETÖ'nün yurt dışına kaçırdığı mal varlığının büyüklüğünü açıkladı. FETÖ'nün yurt dışına 300-400 milyon dolarlık mal varlığını kaçırdığını söyleyen Günal, varlıkların devralınması için ciddi bir hukuk mücadelesi de başlattıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün yurt dışına 400 milyon dolar kaçırdı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal FETÖ'nün yurt dışındaki varlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

HUKUK MÜCADELESİ VERİLİYOR

Yurt içinde mücadele sürerken yurt dışında da muvazaalı (anlaşmalı) devredilen varlıkların Türkiye'ye ait olduğu öngörüsüyle hukuki mücadele başlattıklarını söyleyen Gülal, ''Türki Cumhuriyetlerde, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Avrupa, Amerika, İngiltere'de ciddi profesyonel ekiplerle hukuk mücadelesi veriyoruz" diye konuştu.

400 MİLYON DOLAR

FETÖ'nün direncinin kırılması adına bu davaların kazanılmasını önemli bulduklarını bu yüzden de çok ciddi olarak takip ettiklerini kaydeden Gülal, ''Mesela Kırgızistan'da Vefa Center var, hemen hemen 15-20 milyon dolarlık bir rakam. Toplama vurduğumuzda yurt dışındaki mal varlığıyla ilgili hemen hemen 300-400 milyon dolarlık bir rakam var" dedi.

Yorumlar