Erdoğan: İstemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un öyle ya da böyle yapılacağını belirterek, "İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: İstemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 163'e yükseldiğini açıkladı. Kanal İstanbul'da ihaleye kısa sürede çıkılacağını belirten Erdoğan, "İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız" dedi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Maltepe 6. olağan ilçe kongresinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyoruz. Kanal İstanbul'un inşallah yakında ihalesine çıkıyoruz. Bazıları ileri geri konuştu. Boğaz'daki kazayı gördünüz, onun ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız. Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 163'e yükseldi. Kuzey Irak'ta 337, yurtiçinde ise 190 terörist etkisiz hale getirildi.

Kongre öncesinde halka hitap eden Erdoğan şunları kaydetti: "Teröristlerin inlerine gireceğiz dedim, girdik mi? SİHA'larla, F-16'larla girdik. Kuyruklarını bacaklarının arasına sıkıştırıp kaçtılar. Afrin'de yakaladık. Yerlerin altında tünelleri gördünüz, orada vurduk. Vuracağız, vurmaya devam edeceğiz. FETO o da kaçtı. Şu ana kadar 80 tanesini FETÖ'nün yurt dışından aldık geldik. Onları da kovalayacağız. Pensilvanya'daki sen de gideceksin. Sen de geleceksin. İstediğin kadar sağa sola yalpala.

Biz ölürsek burada öleceğiz. 15 Temmuz gecesi birileri bize ben sizi Rodos'a götürebilirim dedi, dedim ki hayır. Uçağa bindik doğru son ana kadar pilot nereye gideceğimizi bilmiyordu, dedim ki İstanbul. F-16'lar, helikopterler üzerimizdeydi."

Yorumlar