EPDK kurul kararı

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), doğalgaz piyasasındaki tedarikçi ve ihracatçı şirketlerin Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) kapasite devir taleplerini devrin öngörüldüğü aydan bir önceki ayın 21'ine...

Google Haberlere Abone ol
EPDK kurul kararı

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), doğalgaz piyasasındaki tedarikçi ve ihracatçı şirketlerin Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) kapasite devir taleplerini devrin öngörüldüğü aydan bir önceki ayın 21'ine kadar, kapasite artırımı taleplerini ise aktarımın öngörüldüğü aydan bir önceki ayın 23'üne kadar bildirmesi kararlaştırıldı.

Konuya ilişkin EPDK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, doğalgaz piyasasındaki tedarikçi ve ihracatçı şirketler, kapasite devri ve tedarikçi değişimi nedeniyle kapasite devri ile ilgili taleplerini BOTAŞ'a, devrin öngörüldüğü aydan bir önceki ayın 21’ine kadar, kapasite aktarımı ile ilgili taleplerini de aktarımın öngörüldüğü aydan bir önceki ayın 23’üne kadar iletecek.

BOTAŞ teminat mekanizmasına ilişkin hususlar ve elektronik bülten tablosu altyapısını günlük atıl kapasite başvurularına uygun hale getirinceye kadar, standart taşıma sözleşmesi imzalamış olan tedarikçi ve ihracatçı şirketlerin atıl kapasiteler için başvuruları, her ayın en geç 25. gününe kadar takip eden ayın ilk gününden itibaren geçerli olacak şekilde yapılacak.

Ayrıca, tedarikçi ve ihracatçı şirketlerin rezerve kapasitelerini aşan taşıma miktarı bildirimleri, mücbir sebep halleri, sınırlı gün, zor gün ve benzeri sistem güvenliği adına tehlike oluşturabilecek durumlar dışında maksimum ayrılabilir kapasiteyi aşmayacak şekilde onaylanacak.

Yorumlar