E-Ticaret, Anneler Günü’nde Son Dakikacıların Kurtarıcısı Oldu

Anneler Günü’nde 2 Milyar TL ciro hedefleyen E-ticaret sektörü, en fazla siparişi İstanbul, Ankara ve Eskişehir’den alıyor.

Google Haberlere Abone ol
E-Ticaret, Anneler Günü’nde Son Dakikacıların Kurtarıcısı Oldu

E-ticarette ürün teslim süresininkısalması,  Anneler Günü hediyesini sondakikada alanların sayısında ciddi artış yaşanmasına yol açtı.

500’ü aşkın sanal mağazadan alışveriş yapanherkese nakit para ödeyen Avantajix.com’un verilerine göre, Anneler Günü’ndeyapılan son dakika hediye alışveriş oranı, 2015’te yüzde 5-10seviyelerindeyken, 2018’de bu oran yüzde 40’lara ulaştı.

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral,bu yıl internet üzerinden Anneler Günü hediyesi alımının yarısına yakınının son3 günde yapılacağını öngördüklerini belirleterek, “Online alışverişin hızlı verahat oluşu, fiziki alışverişe göre daha fazla seçeneğe anında ulaşma imkanısunması, aynı gün teslimat seçeneği olmasından dolayı Anneler Günü’nde sondakika alışverişleri arttı” dedi.

Anneler Günü’nün perakende sektörünün encanlı olduğu dönem olduğunu vurgulayan Kayral, “Anneler Günü ve öncesindekicuma-cumartesi günlerinde kredi kartıyla 10-12 milyar liralık alışverişyapılıyor. Türkiye’de online alışverişin perakendedeki payı yüzde 5 iken, özelgünlerde bu oran yüzde 15-20’ye ulaşıyor. 10-12 milyar lira aralığında olmasıbeklenen Anneler Günü alışverişlerinin yaklaşık 2 milyar lirası internettekisanal mağazalara gidecektir” diye konuştu.

-Siparişlerİstanbul, Ankara, Eskişehir’den 

Avantajix.com verilerine göre, AnnelerGünü’nde internet üzerinden yapılan alışverişlerde, adrese teslim çiçekler,küçük elektrikli ev aletleri, giyecek, aksesuar ve kozmetik ürünler ön planaçıkarken, çeşitli restoranlarda özel fiyatlar sunan, fırsat siteleri derezervasyon akınına uğruyor.

Bu yıl anneler gününde internet üzerindenverilen siparişlerde, İstanbul, Ankara ve Eskişehir başı çekiyor. Yoğun öğrencinüfusuna sahip bu kentlerde, evlerinden ve ailelerinden ayrı yaşayanöğrenciler, annelerini uzaktan da olsa bir çiçekle unutmadıklarını gösteriyor.

-Onlinealışveriş için öneriler

 Kayral, Anneler Günü hediyesini onlinealışveriş sitelerinden yapacaklara da şu önerilerde bulundu:

“İş yoğunluğu nedeniyle çarşı pazar gezmekiçin fırsat bulamayan, bu dönemlerde oldukça kalabalık olan alışverişmerkezlerinden uzak duranlar ile avantajlarından dolayı özellikle onlinealışverişi tercih eden önemli bir kitle var. Bunlara bir de ne alacağına birtürlü karar veremeyenler ekleniyor. Bu kesim özel günlerde alınacak hediyeyibelirlemek için ağırlıkla arama motorlarına başvuruyor.  Annelerin burcuna, karakterine ya da başkaözelliklerine göre hediyeler öneren, yaptıkları işte çok da başarılı olan onlarcainternet sitesi var. Arama motorundan bulunan hediyenin en uygun fiyatlısı,karşılaştırma siteleri aracılığıyla belirleniyor. Ayrıca, internetten yapılanalışverişleri daha da ucuzlatacak bazı püf noktaları kaçırmamak gerekiyor.İndirim kodu kullanmak veya Avantajix gibi paranızın bir bölümünü size iadeeden sitelere bir göz atmak bunların başında geliyor.”

Yorumlar