Dünyanın en büyük Müslüman ülkesi Madrid Sisteminde

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’nın (WIPO) yaptığı duyuruya göre, Endonezya, Madrid Protokolü’ne dahil oldu.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en büyük Müslüman ülkesi Madrid Sisteminde

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’nın (WIPO) yaptığı duyuruya göre, Endonezya, Madrid Protokolü’ne dahil oldu. 2 Ocak 2018 itibariyle başvuru alımı başlayacak. Böylece Endonezya’ya marka başvurusu kolaylaşacak.

Dünyanın en büyük Müslüman ülkesi olan Endonezya’ya açılan kapı Madrid Protokolü aracılığıyla artık çok daha kolaylaştı. Dünyada en etkin ve yaygın biçimde kullanılan uluslararası tescil sistemi konumunda bulunan Madrid Sistemine Dünya ticaret hacminin yüzde 80’den fazlasına sahip olan üye ülkelere her gecen yıl yenisi ekleniyor. Tek bir başvuru ile birden fazla ülkede tescil alınabilmeye olanak sağlayan sistem ile AB ve OAPI (Afrika Fikri Haklar Organizasyonu) gibi topluluklarını kapsıyor. Böylece tek bir başvuruyla çok daha kolay bir şekilde ve zahmetsizce birçok ülkede tescil alınabiliyor.

100’üncü ülke Endonezya

Endonezya’nın Madrid protokolüne üye olmasının ardından açıklama yapan Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Abdullah Akbulut, "Türkiye’nin de içinde bulunduğu ve Endonezya’nın katılımıyla 100 üye sayısına ulaşan Madrid Protokolü, firmalarımızın uluslararası marka başvurularını yapmasında kolaylık sağlamakta. Sonuç olarak, ihracatçı firmalarımız 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren Madrid Sistemine üye olan Endonezya’ya, protokol çerçevesinde artık kolaylıkla başvuru yapabilecekler" diye konuştu.

Akbulut, "Madrid Sistemi ile üye ülkelere ihracat yapan firmalar, markalarını en uygun maliyetle tescil ettirme olanağına kavuştular. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB’in tescil konusunda vermiş olduğu desteklerle bu maliyetlerinde yüzde 50’sinin devlet tarafından karşılandığını göz önünde bulundurduğumuzda marka sahiplerine çok ciddi avantajlar sağlamakta" ifadelerini kullandı.

Yorumlar