Doğalgazda tasarruf yolları

Doğalgazda tasarruf etmenin yolları... Kış mevsiminin gelmesi ile doğalgazdan tasarruf yolları en çok merak edilen konular arasına girdi. Peki, ısınmanızdan ödün vermeden doğalgazdan tasarruf etmek mümkün mü?

Google Haberlere Abone ol
Doğalgazda tasarruf yolları

Doğalgazda tasarruf yolları, kış aylarında ne çok merak edilen şeylerden biri. Isınma kalitenizi düşürmeden, düşük doğalgaz faturası sağlamak nasıl olur? Kullanılmayan odaların peteğini kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı? İşte merak edilen sorular

Petekleri kapatmak çözüm mü, doğalgaz faturasını etkiler mi??

Doğalgaz peteklerini kapatmak çözüm yolu değil. Uzmanlar petekleri kapatmanın aksine bütün peteklerin açık olması gerektiğini söylüyor. Petekleri kapatmak ortam ısısını olumsuz yönde etkiliyor. Gün boyu açık olan petekler ortam ısısını daha iyi sağladığından, uzmanlar tarafından odaların tüm peteklerinin açık ve düşük ısıda tutulması öneriliyor.

Doğalgaz faturlarının yüksek olması, kullanıcıları tasarruf yolları aramaya itti. Doğalgaz kullanıcıların çoğu çareyi kullanılmayan odanın peteğini kapatmakta arıyor. Isınma kalitesini düşüren bu uygulama faturalara olumlu yansımıyor. Doğalgaz tasarrufu için en önemli kural odaların sıcaklığını belli bir seviyede tutmak. Kullanılmayan odaların ısı ayarını kullanılan odanın bir tık altına almak, doğalgaz tasarrufu için önerilen yollardan biri. Mesela; Kullanılan odanın sıcaklığı 22 derecede iken kullanılmayan odanın sıcaklığını 18 derecede tutmak doğru bir tasarruf yöntemi.

Evde yokken kombinin kapatılması tasarruf sağlar mı?

Çalışan, gün boyu evde olmayan doğalgaz kullanıcılarının yaptığı en büyük hatalardan biri evden çıkarken kombiyi tamamen kapatmak. Uzmanlar bunun doğru bir yöntem olmadığı konusunda doğalgaz kullanıcılarını uyarıyor. Kombiyi tamamen kapatmak yerine düşük ısıya getirmek daha iyi bir çözüm yolu. Kombiyi tamamen kapatmak, evin tamamen soğumasına sebep olacağı için tekrar çalışan kombi evi ısıtmak için daha büyük enerji sarf ediyor. 

Doğalgazdan tasarruf etmenin yolları

Aşağıda listelediğimiz uygulamalar ile doğalgazdan yüzde 60 civarında tasarruf etmek mümkün, işte doğalgazdan tasarruf etmenin yolları:

  • Doğalgaz tasarrufu için ilk ve en önemli kural mantolama. Mantolama yaptırmak yüzde 40 oranında doğalgaz tasarrufu sağlıyor.
  • Pencere kalitesi önemli. Hava sızdırmayan çift katmanlı pencereler yüksek oranda doğalgaz tasarrufu sağlıyor.
  • Peteklerin arkası için ısı yalıtım plakaları kullanmak doğalgaz tasarrufu sağlamak adına etkili bir adım.
  • Gereksiz ısıdan kaçının. Oda dereceleri ile odayı belli bir sıcaklıkta tutmak ve gereksiz ısı artışını engellemek en önemli tasarruf yollarından biri.

Uygulanacak bu basit tasarruf yöntemleri ile yüzde 40 ile 60 arasında doğalgaz tasarrufu sağlamak mümkün.

Yorumlar