Devlerle ticarete yeni strateji

Dünyadaki 10 büyük ekonomiden biri olmak için kolları sıvayan Türkiye, önemli pazarlara yönelik ‘ticaret eylem planları’ için düğmeye bastı.

Google Haberlere Abone ol
Devlerle ticarete yeni strateji

Hem mevcut ticareti geliştirmek hem de dengeyi sağlamayı da hedefleyen ticaret eylem planlarının adresleri içinde Meksika’nın yanı sıra Şanhay İşbirliği Örgütü üyelerinden Çin, Rusya, Hindistan gibi dev pazarlarıyla dikkat çeken ekonomiler var. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı, planlar için ihracatçılardan görüş toplamaya başladı.

Üretim ve ihracat için iş ve yatırım ortamının büyümesi de destekleniyor. Bu çerçevede Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin ihracatına önemli katkı sağlayacak ve hedefinde Çin, Rusya, Meksika ve Hindistan’ın olduğu çalışma için düğmeye bastı. Türkiye'nin ihracat ve yatırım imkanlarının artırılmasını amaçlayan ticaret eylem planları için hazırlıklar hızlandı.

GÖRÜŞ TOPLANIYOR

Çalışma kapsamında Bakanlık, ihracatçı birlikleri kanalıyla iş insanlarından anılan ülkelerde önem arz eden sorunların türleri, yaşanan sorunların sıklığı/genel yaygınlığı/çözüme kavuşturulabilme dereceleri ve sorunların önceliği gözetilerek sektör ve ülke bazında karşılaşılan sorunlara ilişkin görüş topluyor. İhraçatçılardan gelecek bilgi ve öneriler doğrultusunda söz konusu ülkelere yönelik ticaret eylem planlarına son şekil verilecek.

Yorumlar