Çorum Şeker fabrikasından ekonomiye 400 milyon liralık katkı

Çorum Şeker Fabrikası 2017 pancar alım kampanyası başladı.Sezon açılışı nedeniyle düzenlenen programda konuşan Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, fabrikanın bu yıl yapacağı üretim faaliyetlerinden bölgeye sağlayacağı...

Google Haberlere Abone ol
Çorum Şeker fabrikasından ekonomiye 400 milyon liralık katkı

Çorum Şeker Fabrikası 2017 pancar alım kampanyası başladı.

Sezon açılışı nedeniyle düzenlenen programda konuşan Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, fabrikanın bu yıl yapacağı üretim faaliyetlerinden bölgeye sağlayacağı parasal değerin 400 milyon lira civarında olacağını açıkladı.

Şeker Fabrikası’nın ilin en büyük sanayi kuruluşlarından birisi olduğunu dile getiren Aytekin, fabrikada kristal şekerin yanı sıra yan ürün olarak melas ve yaş pancar posası üretildiğini belirtti.

2017 yılında 97 bin 950 dekarlık alanda şeker pancarı ekimi yapıldığını anlatan Aytekin, “Fabrikamıza bağlı Çorum merkez, Alaca, İskilip, Osmancık, Sungurlu ve Yerköy olmak üzere 6 bölge şefliğimize bağlı 147 köyde 3 bin 40 çiftçi tarafından 97 bin 950 dekarlık alanda pancar ekimi yaptırmıştır. Bu alandan elde edilecek ürün miktarı 525 bin ton olup ayrıca Bor, Kırşehir ve Çarşamba Şeker Fabrikalarından alacağı 220 bin ton pancar ile işleyeceği pancar miktarı 710 bin ton olacaktır. Pancar işlemesine bugün başlanacak ve takriben 97 gün sürecektir. İşlenen pancardan yaklaşık 97 bin ton kristal şeker, 31 bin ton melas, 180 bin ton yaş pancar posası üretimi beklenmektedir. Fabrikamızın bu sene yapacağı üretim faaliyetlerinden bölgemize sağlayacağı parasal değer 400 milyon lira civarında olacaktır” dedi.

Şeker İş Sendikası Başkanı Sefer Kahraman ise, en büyük sıkıntılarının eleman sıkıntısı ve kadro yetersizliği olduğunu ifade etti.

Kadro ihtiyaçlarının olduğunu anlatan Kahraman, geçici çalışanlara kadro verilmesinin artık elzem olduğunu kaydetti.

Kahraman, “Bugüne kadar olduğu gibi sivil toplum kuruluşları ile birlikte sorunlarımızı gidermek ve bu fabrikanın çarklarının dönmesi, bacanın tütmesi bu bölgeye altın yumurtlayan tavuk misali istihdam ve katmadeğer sağlamasına el birliğiyle çaba harcamalıyız. Fabrikamıza da kamu fabrikası diye kimse sopa vurmaya kalkmasın.Şeker fabrikasının sahibi, çalışanları ve temsilcileri vardır. Varsa bir sıkıntı istişare ederek çözebileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fabrikaya ilk pancarı getiren çiftçilere hediyeler verildi. Program kurban kesimi ve duanın ardından sona erdi.

Sezon açılışına Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ve Meclis Başkanı Mustafa Boyraz, Pankobirlik Başkanı Ahmet Pehlivan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çiftçiler ve fabrika çalışanları katıldı.

Yorumlar