Çakır: “Samsun’un ihracatı 600 milyona ulaştı”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çakır, “Bundan 20 yıl önce Samsun’un yıllık ihracatı 50 milyon dolarlardaydı. Şimdi ise 500-600 milyon dolarlara ulaşmış durumda” dedi.Samsun’da, Ekonomi Bakanlığı ve...

Google Haberlere Abone ol
Çakır: “Samsun’un ihracatı 600 milyona ulaştı”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çakır, “Bundan 20 yıl önce Samsun’un yıllık ihracatı 50 milyon dolarlardaydı. Şimdi ise 500-600 milyon dolarlara ulaşmış durumda” dedi.

Samsun’da, Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği işbirliğinde, Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi. Samsun TSO’da gerçekleşen seminerde katılımcılara e-ticaret sitelerine üyelik desteği konulu panel düzenlendi.

Programda konuşma yapan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çakır, “Bir ihracat konusuyla yeniden karşınızdayız. İhracat dünyanın her tarafından devlet tarafından teşvik edilmekte. Onun için de bizim devletimizin de birçok teşvik uygulamaları var. Bunun içerisinde stratejik ürünlere prim desteği gibi bazı uygulamalar var. Çağımızda şehirler artık yaptıkları ihracatlara göre değil, devletten pay alma oranı yaptıkları ihracata göre düzenlenecek diye bir çalışma var. Bence doğru bir çalışma. Hangi şehrin ihracatı ne kadarsa devletten aldığı pay da ona göre olacak. Yani kuru kalabalık bir nüfus var ama ihracat yapmıyorsa bir şehir, devletten aldığı pay da ona göre düşük olacak. Yani nüfusa göre pay değil, ihracata göre pay. Onun için bütün iller ve ili yönetenler ihracatın arttırılması yönünde her türlü çalışmayı yapıyorlar. Biz de oda olarak bu yönde çok büyük çalışma içerisindeyiz. Bundan 20 yıl önce yıllık ihracat 50 milyon dolarlardaydı. Şimdi Samsun 500-600 milyon dolarları ulaşmış durumda. Hedef 2023’te 1 milyar dolardı. Bunu arttırmak için de birçok ihtiyacımız olan şeyler var. Özellikle de organize sanayilerinin geliştirilip modernize edilmesidir. Lojistiğinde ihracatın arttırılmasında çok önemli yeri var” diye konuştu.

Yorumlar