Berat Albayrak: Ekonomi büyüme patikasına girdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin son yıllarda yapılan operasyonları püskürterek yeniden büyüme refleksine girdiğini söyledi. Albayrak, Türk ekonomisinin son çeyrek itibariyle yüzde 4-5 büyüme patikasını girdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Berat Albayrak: Ekonomi büyüme patikasına girdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Trabzon'da düzenlenen "24. Uluslararası İpekyolu İşadamları Zirvesi"ne katıldı. Zirve öncesinde partililere seslenen Albayrak, Trabzon'da önemli bir programları olduğunu söyledi. 

Hazine ve Maliye Bakanı olarak Türkiye'nin ticaret ve ekonomi merkezi olması noktasında uluslararası programlarının olduğunu kaydeden Albayrak, dünyanın dört bir tarafından yatırımcılar, iş dünyasından temsilcilerin katıldığı bir program olduğunu söyledi. Albayrak, "O programa gelerek hem Trabzon hem Türkiye için yeni ekonomi dönemimizde büyük ve güçlü Türkiye idealimize hizmet etme noktasında önemli bir görüşme yapacağız, toplantı yapacağız." dedi.

"EKONOMİYE BÜYÜK OPERASYONLAR OLDU"

Toplantılara bankalarında katılacağını söyleyen Albayrak, Türkiye ekonomisi özelinde önemli adımlar atacaklarını söyledi. Albayrak, "Niye? Şunu çok net görmemiz lazım, özellikle son bir senedir Türkiye ekonomimize büyük bir operasyon oldu, takip ettik değil mi? Biz dediğimiz zaman çok fazla dikkate almadı birileri ama operasyonu yapanlar bunu itiraf edince birileri görmeye başladı bunu, öyle değil mi Türkiye'ye, Türkiye ekonomisine ve elhamdülillah Türkiye son bir yılda bütün bu operasyonları püskürtecek bir refleksle şükürler olsun tekrardan ekonomik olarak güçlü büyüme trendine girmeye başlad. Söyledi.

"EKONOMİ BÜYÜME PATİKASINA GİRDİ"

Son rakamların Türkiye ekonomisinin son çeyrek itibarıyla yüzde 4, yüzde 5 büyüme patikasına girmeye başladığını gösterdiğini söyleyen Bakan Albayrak, "Ekim, kasım, aralık ayları tekrar yüzde 5 büyüyor. Bu ne demek biliyor musunuz? İstihdam demek, yatırım demek, Türkiye ekonomisinin gelir düzeyinin hep birlikte eskisinden daha güçlü artmaya başlaması demek ve Allah'ın izniyle bu yola girmeye başladık." açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE'NİN BAŞINDA GÜÇLÜ BİR LİDER VAR"

Türkiye'nin güçlü bir dünya lideri olduğunu kaydeden Albayrak, kur saldırılarına, ekonomik saldırılara rağmen güçlü adımlarla yollarına devam edeceklerini vurguladı. Albayrak, "Son bir aydaki yaşananlara aslında bunun çok güzel bir örneği olarak şahit olduk değil mi? Barış Pınarı Harekatı vesilesiyle bir tarafta bir dünyanın bir gücü, bir tarafta diğer süper gücü öyle mi, bu müzakerelerle Türkiye, askeri operasyonlarla Türkiye çok büyük bir başarı elde etti, takip ettik değil mi? Allah'ın izniyle hem askeri, güvenlik politikalarımızla hem ekonomi politikalarımızla yeni dünya düzeninde toplumla milletle sizlerle hep birlikte yekvücut olarak Türkiye'yi çok daha güçlü yarınlara taşıyacağız." dedi.

Yorumlar