Bakan Elvan AA Editör Masası'na konuk oldu

- Kalkınma Bakanı Elvan: (3) - "İş gücüne katılım artmasına rağmen sağlamış olduğumuz ilave istihdamla yaklaşık 450 bin kişilik bir rakamla işsizliği azaltmış durumdayız" - "Bu, Türkiye ekonomisinin güçlü, aldığımız tedbirlerin yerinde olduğunu gösteriyor"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan AA Editör Masası'na konuk oldu

ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "İş gücüne katılım artmasına rağmen sağlamış olduğumuz ilave istihdamla yaklaşık 450 bin kişilik bir rakamla işsizliği azaltmış durumdayız." dedi.

Elvan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı, son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Kasım 2017'deki işsizlik rakamlarına yönelik değerlendirmesinin sorulması üzerine Elvan, işsizlik oranında bir önceki yıla göre 1,8 puanlık azalış olduğuna işaret etti. Elvan, "Kasım 2016'dan, Kasım 2017'ye kadar 1 milyon 448 bin kişiye ilave istihdam sağlandı. Bununla da yetinmedik. Genç işsizlik oranında çok ciddi bir düşüş görüyoruz. İş gücüne katılım oranında bir önceki yıla göre yine bir artış söz konusu. İş gücüne katılım artmasına rağmen sağlamış olduğumuz ilave istihdamla yaklaşık 450 bin kişilik bir rakamla işsizliği azaltmış durumdayız. Bu, Türkiye ekonomisinin güçlü, aldığımız tedbirlerin yerinde olduğunu gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl ilave bazı istihdam tedbirleri getirdiklerini hatırlatan Elvan, "Özellikle imalat sanayi ve bilişim sektörleri eleman bulmakta zorluk çekiyorlar. Muhtemelen ücret konusunda sıkıntılar çekildiği yönünde bize iş dünyasından gelen sıkıntılar var. İmalat sanayi ve bilişim sektöründe ilave istihdam sağlanması halinde sosyal güvenlik primleri asgari ücret tavanını yükseltiyoruz." dedi.

Elvan, 2018'de yatırımların daha da artmasını beklediklerini vurgulayarak, "Kapasite kullanım oranlarına baktığınızda oldukça yüksek, yurt dışı talep oldukça yüksek. Avrupa'da ciddi bir canlanma var. Bunları fırsata çevirme düşüncesiyle yani daha fazla yatırım sağlamak amacıyla 2018 ve 2019'da yatırım yapacak firmalarımızın makine teçhizat yatırımlarından KDV almayacağız. Bunlara hızlandırılmış amortisman uygulayacağız." ifadesini kullandı.

Bakan Elvan, istihdamı artırıcı tedbirler sayesinde 2018'de işsizlik oranının düşmeye devam edeceğini kaydetti.

(Sürecek)

Yorumlar