ABD'de TÜFE beklentileri karşıladı

- Ülkede TÜFE, şubatta beklenti paralelinde aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 2,2 arttı

Google Haberlere Abone ol
ABD'de TÜFE beklentileri karşıladı

WASHINGTON (AA) - ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubatta aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 2,2 artarak beklentiyi karşıladı.

ABD Çalışma Bakanlığı raporuna göre, TÜFE, şubatta beklenti paralelinde aylık yüzde 0,2 arttı. Son 8 aydır yükseliş eğilimini sürdüren TÜFE, yıllık bazda yüzde 2,1’den yüzde 2,2’ye çıktı.

TÜFE’nin geçen ay artışını sürdürmesinde su, doğal gaz, elektrik hizmetleri, giyim ve enerji maliyetlerindeki yükseliş önemli rol oynarken, ulaşım ve barınma gibi diğer kalemler de buna katkı sağladı.

Ülke ekonomisinde enflasyon baskılarının güçlendiğine işaret eden TÜFE, ocakta aylık yüzde 0,5 artarak son 4 ayın en hızlı yükselişini kaydetmişti.


- Çekirdek TÜFE de beklentiyi karşıladı


Rapor, ayrıca değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE’nin şubatta aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 1,8 arttığını gösterdi. Çekirdek enflasyona yönelik beklentiler de aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 1,8 artış olarak belirlenmişti.

Ekonomistler, enflasyon göstergelerinin yükseliş eğilimini korumasının ABD Merkez Bankası'nın kademeli faiz artırımlarına devam etmesine olanak tanıyacağını belirtiyor.

Yorumlar