19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

- Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay: - "19 Mayıs, Anadolu şehitleri üzerinden yükselerek, onurlu bir direnişin zafer tarihine gidişinin öyküsüdür" - TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan: - "Gençlere düşen en önemli görev, devraldıkları mirası daha da zenginleştirerek, kendilerinden sonra gelen nesillere bırakmaktır"

Google Haberlere Abone ol
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

ANKARA (AA) - Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, "19 Mayıs, Anadolu şehitleri üzerinden yükselerek, onurlu bir direnişin zafer tarihine gidişinin öyküsüdür." ifadesini kullandı.

Tuncay, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs'ı gençlere armağan ettiğini hatırlatan Tuncay, şunları kaydetti:

"Bu bilinç ve tarihimize duyduğumuz büyük vefayla ülkemiz için üretimin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Hayatın her alanında üreten bir Türkiye olabiliriz. Yoktan var edilen bir ülkenin evlatları olarak, bizlere düşen en büyük görev ülkemizi sürdürülebilir ekonomik ve sosyal düzeye taşımaktır. Tarihimiz, inançlarımızdan vazgeçmediğimiz sürece her şeyi başarabildiğimizi ispatlamıştır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlar, liderimizi ve silah arkadaşlarını minnetle anarız."

- "Milletin kaderini değiştiren tarihi bir başlangıç"

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan da mesajında, Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Türkiye'yi işgalden kurtarmak ve tam bağımsız, özgür bir devlet kurmak amacıyla Samsun'a çıkışının, Türk milletinin kaderini değiştiren tarihi bir başlangıç olduğunu belirtti.

Bugünkü birçok zenginliğin Atatürk'ün başlattığı zorlu mücadeleler sonucu elde edildiğini vurgulayan Yontan, şöyle devam etti:

"Atatürk'ün hedefinden şaşmadan, inanç ve kararlılıkla attığı adımlar yepyeni bir devletin temellerini atmıştır. Atatürk, kurmuş olduğu genç devlete sahip çıkma ve daha ileriye taşıma görevini yine Türk gençliğine emanet etmiştir. Burada gençlere ve tüm kesimlere düşen en önemli görev, devraldıkları mirası daha da zenginleştirerek, kendilerinden sonra gelen nesillere bırakmaktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum."

Yorumlar