19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: - "19 Mayıs, tarihinden güç almış, istiklale aşık, çalışan, üreten, geleceği omuzlarında taşıyan bir gençliğin ifadesidir" - "Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve geleceğimizin mimarı olan gençlerimize büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak en büyük görevimizdir"

Google Haberlere Abone ol
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 19 Mayıs'ın, tarihinden güç almış, istiklale aşık, çalışan, üreten, geleceği omuzlarında taşıyan bir gençliğin ifadesi olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve geleceğimizin mimarı olan gençlerimize büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak en büyük görevimizdir." ifadesini kullandı.

Tüfenkci, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlatılan bağımsızlık hareketinin, milletin kahramanca mücadelesiyle tarihi bir zafere imza atıldığını anımsatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bu zaferin adı, Kurtuluş Savaşı, kahramanı ise yüce milletimizdir. Bu zaferle coğrafyamız üzerinde emelleri olan güçler, Türk milletini yok etmenin hayalden öteye geçemeyeceğini net olarak anlamışlardır. 19 Mayıs, tarihinden güç almış, istiklale aşık, çalışan, üreten, geleceği omuzlarında taşıyan bir gençliğin ifadesidir. Gençlerimiz, aziz vatanın yücelmesinde ve yükselmesinde önemli rol alacaktır. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve geleceğimizin mimarı olan gençlerimize büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak en büyük görevimizdir."

Tüfenkci, Türkiye'yi daha iyi yarınlara taşımak için büyük gayretle çalıştıklarını ve ülkenin 2023, 2053, 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerine işaret ederek, "Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimiz başta olmak üzere yüce milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum." ifadesini kullandı.

Yorumlar