2019 YKS başvuru ücreti nereye yatırılıyor?

Yüksek Öğretim Kurumları sınavı başvurularının başlaması ile birlikte sınava girecek adaylar nasıl kayıt yapılacağını ve ücretin nasıl yatırılacağını araştırmaya başladı. Peki, YKS 2019 başvuru ücreti hangi bankaya yatırılıyor? Kayıt nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
2019 YKS başvuru ücreti nereye yatırılıyor?

ÖSYM resmi internet sitesinden Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) kayıtlarının başladığını duyurdu. 

Bu yıl ilk defa üniversite sınavına girecek olan milyonlarca aday internet üzerinden YKS kayıtlarının nasıl yapılacağını ve ücretlerin nereden yatırılacağını araştırıyor. Peki, YKS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılıyor? YKS kaydı nasıl yapılır? Ücreti nasıl yatırılır? detaylar haberimizde.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından duyurulan YKS sınavı için başvurular 12 Şubat - 6 Mart tarihleri arasında alınacak. Başvurusunu bu tarih aralığında yapan adayların 7 Mart 23:59 saatine kadar ücretlerini yatırması gerekmektedir.

KAYIT NASIL YAPILIR

YKS sınavına bu yıl ilk defa girecek olan adayların kayıt olması için iki yol bulunmaktadır. Daha önceden ÖSYM kaydı olan adaylar https://ais.osym.gov.tr adresinden TC Kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yapmalıdır. Sol üstte bulunan Başvuru Sürecindekiler kısmına gelen adaylar burada istenen bilgileri girmelidir. Daha önceden kaydı bulunmayan adaylar ise bulundukları illerdeki ÖSYM bürolarına giderek başvurularını yapabilirler. 

YKS ÜCRETİ NE KADAR

Sadece TYT’ye girecek adaylar 50,00 TL, TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 100,00 TL,  TYT, AYT ve YDT’nin olduğu sınavların tümüne girmek isteyen adayların ise 150,00 TL yatırmaları gerekmektedir.

YKS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILIYOR?

YKS ücretlerini yapmak için önce kayıt işlemlerini tamamlamış olmanız gerekmektedir. Kayıt işlemleri tamamlamadan ücret yatıramazsınız. YKS kayıtlarını yapan öğrenciler ise ÖSYM tarafından belirlenen bankalar aracılığıyla ücretlerini yatırabilirler. Öte yandan ücretlerini yatıracak olan öğrenciler banka gişe işlemlerinden kayıt yapacak ise mesai saatlerini göz önünde bulundurmalıdır. Ancak bazı bankalar gişe işlemleri ile ÖSYM ödemesi almamaktadır. Bu durumda ATM'den kayıt işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir. 

YKS ücreti yatırabileceğiniz Bankalar veya banka ATM'leri ise şöyle: 

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı işlemleri ile ücretinizi yatırabilirsiniz. (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığından YKS ücretini yatırabilirsiniz  (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı işlemleri ile ücretinizi yatırabilirsiniz.  (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı işlemleri ile ücretinizi yatırabilirsiniz.  (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı işlemleri ile ücretinizi yatırabilirsiniz. 

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler işlemleri ile ücretinizi yatırabilirsiniz.

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı işlemleri ile ücretinizi yatırabilirsiniz.  (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM işlemleri ile ücretinizi yatırabilirsiniz. (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık işlemleri ile ücretinizi yatırabilirsiniz. (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Online Ödeme yapmak isteyen adaylar ise https://odeme.osym.gov.tr adresinden kredi kartı veya ATM kartları ile ödemelerini yapabilir. 

KKTC'DEN KAYIT YAPACAK ADAYLAR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden başvuran adaylar ise Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası ve Halk Bankası şubelerinden, internet bankacılığından ve ATM'lerinden ödeme yapabilirler.  Ayrıca https://odeme.osym.gov.tr adresinden de kredi kartı veya ATM kartları ile ödemelerini yapabilir. 

Yorumlar