Su Maymunu

Su maymunu, dokuz farklı renge sahip olan, suyla temas ettiğinde hacimlerinin 400 katı kadar büyüyebilen nano teknoloji ürünleridir.

Google Haberlere Abone ol
Su Maymunu

Su maymunu, dokuz farklı renge sahip olan, suyla temas ettiğinde hacimlerinin 400 katı kadar büyüyebilen nano teknoloji ürünleridir. Küçük çocuklar için, tehlikeli olabilen bu su toplarının asıl adı kristajel'dir. Halk arasında büyüyen su topları, su baloncuğu, bio-gel gibi isimlerle de anılmaktadır.

Su maymunu kullanımı nasıldır?

Bu su toplarını ılık suyun içerisine boşaltarak şişmelerini sağlayabilirsiniz. Suyun çok sıcak olmaması gerekir. Bu durumda şekilleri bozulacaktır. Yaklaşık olarak 4 saat içerisinde istediğimiz boyutlara ulaşacaktır. Suyun sıcaklığı ılık olursa şişme süreside kısalacaktır. İstediğiniz büyüklüğe eriştikten sonra, suyun içerisinden çıkararak yıkamalısınız. Üzerini silerek temiz görünmesini sağlamalısınız.

Su maymunu hangi amaçlar için kullanılmaktadır?

Bunlar dekoratif görünüm vermesi için kullanıldığı gibi, bitkiler için bitki toprağı olarak ta kullanılmaktadır. Bazı durumlarda çocuklara eğlence aracı olarak alınması, oldukça tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Suda büyüyebilen bu tarz ürünlerin kaza ile yutulması sağlık için tehlike yaratacaktır. Suyun içerisinde şişmiş olan su maymunları kullanımınız için hazır hale gelecektir. Maymunu güzel bir vazo bularak, içerisine yerleştirmelisiniz. Vazonuz cam olursa, daha güzel görünecektir. Bitkinizi bunun içerisine dikerek, aylarca canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Belli periyotlarla bitki besini verirseniz, bitkinizin daha uzun süre canlı kalmasına sebep olacaksınız. İçerisine suyu hapseden  maymun, bitkiye ihtiyacı olan suyu ve havayı sağlayacaktır. Bitki ihtiyacı olan suyu emdiğinden bir süre sonra küçülmeye başlayacaktır. Su ilavesi yaparak, bitkinizin su ihtiyacını sağlamalısınız. Uzun süreli evde olmadığınız zaman, bitkilerinizi su maymunu içerisinde koruyabilirsiniz.  

Su maymunu nerede satılır?

Bu nano teknoloji ürünleri kırtasiyelerde, marketlerde, hediyelik eşya satan dükkanlarda bulabilirsiniz.

Yorumlar