"Seni Anlıyorum, Yanındayım Projesi" Türkiye birincisi oldu

Samsun’da iki okul tarafından hazırlanan "Seni Anlıyorum, Yanındayım" isimli proje Türkiye birincisi oldu.İlkadım Gazipaşa İlkokulu ve Atakum Özel İş Uygulama Merkezi tarafından ortaklaşa hazırlanan "Seni Anlıyorum, Yanındayım Projesi"...

Google Haberlere Abone ol
"Seni Anlıyorum, Yanındayım Projesi" Türkiye birincisi oldu

Samsun’da iki okul tarafından hazırlanan "Seni Anlıyorum, Yanındayım" isimli proje Türkiye birincisi oldu.

İlkadım Gazipaşa İlkokulu ve Atakum Özel İş Uygulama Merkezi tarafından ortaklaşa hazırlanan "Seni Anlıyorum, Yanındayım Projesi" önce 3 bin 356 proje başvuru arasında Amasya’da düzenlenen 5 kategoride toplam 20 ödülün verildiği törende Batı Karadeniz Bölgesi’nde Öğretim Yöntem ve Teknikleri Kategorisinde Samsun’u temsilen bölgesel ödüle layık görülmüştü. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Öğretim Yenilikçilik Ödüllerinde 2016-2017 Öğretim Yöntem ve Teknikleri Kategorisinde aynı proje bakanlık ödülüne layık görülerek birinci oldu.

Gazipaşa İlkokulu Müdürü Erkan Altıntaş ve Atakum Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Yiğit, eğitim-öğretim alanında farklı bir vizyon kazandırarak Samsun’u temsil etmenin gururunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Bu uygulama ile öğrencilerin sosyal kültürel ortamlarda her iki okulda kaynaştırma eğitimi uygulandığı, belli gün ve haftalarda öğrenciler bir araya getirilerek etkinliklerin karşılıklı yürütülmesinin hedeflendiği açıklandı. Proje kapsamında bin 500 kişiye ulaşıldığı ve engellilere yönelik olumlu tutumların yaygınlaştığının gözlemlendiği belirtildi.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Kurtoğlu, projenin Türkiye birincisi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür anlamlı projelerin eğitimin toplumsal davranışa dönüşmesinin güzel bir örneğini oluşturduğunu vurguladı.

Türkiye birinciliğini idareci ve öğretmenler pasta keserek kutladı.

Yorumlar