ÖSYM, YÖKDİL sonuçları açıkladı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 3 Kasım tarihinde yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Dil (YÖKDİL) sınavı sonuçlarını planlanandan bir gün erken açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM, YÖKDİL sonuçları açıkladı

ÖSYM, tarafından 3 Kasım tarihinde sınav merkezlerinde düzenlenen Yüksek Öğretim Kurumları Dil (YÖKDİL) sınav sonuçlarını açıkladı.

Daha önce ÖSYM tarafından açıklanan sınav açıklama takvimine göre ,YÖKDİL sonuçlarının 28 Kasım tarihinde açıklanması bekleniyordu.

Yüksek Öğretim Kurumlarında yüksek lisans yapmak isteyen adayların başvurduğu YÖKDİL sınavının sonuçları açıklandı. Adaylar, ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden puanlarına bakabilecek.

Sınav sonuçlarını açıklayan ÖSYM aynı zamanda sınava ilişkin soru ve yanıtlarını da açıkladı.

YÖKDİL SONUCUNA NASIL İTİRAZ EDİLİR

YÖKDİL sınavına giren adaylar aldıkları sonucun hatalı olduğunu düşünüyorsa bunun için itiraz etmek durumundadır. Ancak bunun için ÖSYM tarafından uygulanan diğer sınavlara göre farklı bir yol izlenmesi gerekmektedir. Zira, YÖKDİL adından da anlaşılacağı üzere Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından hazırlanan bir sınavdır. O sebeple sınav sonucuna itiraz etmek isteyen vatandaşların YÖK sitesi üzerinden itiraz formunu doldurmalıdır. İtiraz formunu dolduran adayların burada belirtilen hesaba 10 TL yatırması daha sonra belirtilen adres göndermesi gerekmektedir.

Yorumlar