LGS Nisan ayı örnek soruları açıklandı

MEB, liselere girişi için yapılacak sınavlarda çıkacak soruların örneklerini açıkladı. LGS Nisan ayı örnek soruları MEB'in resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
LGS Nisan ayı örnek soruları açıklandı

Liselere giriş sınavlarına hazırlık yapan öğrencilerin merakla beklediği soru örnekleri açıklandı.

Milli Eğitim Baknalığı tarafından düzenli bir şekilde yayınlanan örnek sorular öğrenciler için önemli bir rehber niteliği taşıyor. Öğrenciler merakla LGS Nisan ayı örnek sorularını bekliyordu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yönelik yedinci örnek soru kitapçığı yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılacak LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin yedinci örnek soru kitapçığında, sayısal testte 20, sözel testte 25 olmak üzere 45 soruya yer verildi. İşte, MEB'in LGS örnek soruları.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 1 Haziran'da yapılacak merkezi sınava yönelik yedinci örnek soru kitapçığında, sayısal testte 20, sözel testte 25 olmak üzere toplam 45 soruya yer verildi.

LGS NİSAN AYI ÖRNEK SORULARI SAYISAL

Yeni örnek soru kitapçığına, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "http://odsgm.meb.gov.tr/" internet adresinden erişilebiliyor. Merkezi sınava yönelik daha önce 2018 Ekim, Kasım ve Aralık ile 2019 Ocak, Şubat ve Mart aylarında örnek soru kitapçıkları yayımlanmıştı.

LGS NİSAN AYI ÖRNEK SORULARI SÖZEL

Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp liseye geçmek isteyen milyonlarca öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 01 Haziran 2019 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler adres gözetmeksizin istedikleri okullara yerleşebilecek.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar