KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak

Bu yıl ilk defa üniversiteye başlayan binlerce öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu'na kredi ve burs başvurusunda bulundu. Öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru yapan binlerce öğrenci sonuçların ne zaman açıklanacağına dair araştırmalarını sürdürüyor. KYK burs ve kredi sonuçları için beklenen gün yaklaşıyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair net bir açıklama yapılmamış olsa da bir önceki yıl açıklanan sonuçlardan yola çıkılararak kasım ayının ilk 15 gününde KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz yıl KYK kredi ve bursu için başvuru yapan öğrenciler yine uzun bir bekleyişe geçmiş ardından burs sonuçları 13 Kasım'da açıklanmıştı.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KYK burs ve kredi sonuçları hakkında bursu veren yetkili kurum olan Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan net bir açıklama ile tarih verilmedi. Ancak geçtiğimiz yıl KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklandığı tarih yeni sonuçların açıklanacağı tarih ile ilgili ipucu veriyor. Geçtiğimiz yıl üniversiteye ilk defa başlayanlar ile kredi ve bursa ilk defa başvuranlar 15 Ekim tarihinde başvuru yapmış ve sonuçlar 13 Kasım tarihinde KYK tarafından açıklanmıştı. Tarih aralıklarına bakıldığında sonuçların Kasım ayının ikinci haftasında açıklanması bekleniyor.

2018/2019 KYK KREDİ VE BURS MİKTARI NE KADAR?

2018/2019 öğretim yıllarında lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira kredi ve burs veriliyordu.

Yorumlar