Elazığ’da öğrencilere balık tüketiminin faydaları anlatıldı

Elazığ’da hazırlanan eylem planı kapsamında öğrencilere balık tüketiminin faydaları anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Elazığ’da öğrencilere balık tüketiminin faydaları anlatıldı

Elazığ’da hazırlanan eylem planı kapsamında öğrencilere balık tüketiminin faydaları anlatıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, il genelinde balık tüketimini arttırmak amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği 20 ilkokulda yaklaşık 4 bin öğrenciye balık tüketiminin sağlık açısından faydalarını anlatan eylem planı hazırlandı. Bu kapsamda ilk etkinlik Salim Hazardağlı İlkokulundan başladı.

Geleceğin sağlıklı yetişmesine önem verdiklerini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, beslenme alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren şekillendiğini ve hazırlanan eylem planının çocuklar için önemli olacağını söyledi. Balığın insan beslenmesinde önemli bir yeri olmasına rağmen tüketim açısından dünyanın birçok ülkesinden geri durumda olunduğunu aktaran Karahan, “Örneğin Japonya’da bir kişinin yıllık balık tüketimi 80 kilogram iken bu oran Avrupa ülkelerinde 25 kilogramdır. Türkiye de ise maalesef bu 5 kilogramdır. Elazığ iç sularda yıllık ortalama 17 bin kilogram alabalık üretimi ile 81 il içerisinde birinci sırada. Elazığ’da bir kişinin yıllık balık tüketimi ise 3 kilogramdır. Bu proje ile doğru beslenme alışkanlığı edinmenizi sağlamak ve düşük olan balık tüketimini arttırmak amacındayız” diye konuştu.

Program, Su Ürünleri Mühendisi Dr. Şule Aksoy’un sunumu ve öğrencilere ‘Balık Sağlıktır’ temalı şapkaların hediye edilmesi ile son buldu.

Programa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Okul Müdürü Sayim Aslan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa Tuğyan, Dr. Şule Aksoy ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar