DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

DGS tercih kılavuzu ve üniversite taban puanları araştırılıyor. DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

Google Haberlere Abone ol
DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

DGS tercihleri ne zaman yapılacak sorusu hakkında ÖSYM son dakika açıklaması araştırılıyor. DGS tercih kılavuzu taban puanları açıklandı mı? Üniversitelerin 2 yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olan ve eğitimini lisans seviyesine tamamlamak isteyen adaylar Dikey Geçiş Sınavına giriyorlar. Dikey Geçiş Sınavına giren adayların sonuçları 16 Ağustos Perşembe günü erişime açıldı. Sonuçların öğrenilmesinin ardından da tercih heyecanı başladı. Adaylar tercihlerin ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyorlar. DGS ile ilgili bir kılavuz sınavdan önce yayınlandı. Taban tavan puanlarının içerisinde bulunduğu kılavuz henüz yayınlanmadı. Bu kılavuz içerisinde tercih tarihleri de yer alacak. Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. DGS tercih kılavuzu ile ilgili güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından uygulanan DGS, tercih işlemlerini de ÖSYM sitesi üzerinden alacak. Sabırsızlıkla beklenen DGS tercih işlemleri için net bir tarih verilmedi. ÖSYM tarafından DGS tercihleri için tarih verildiğinde tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz.

DGS tercihleri, içerisinde yer almak üzere ÖSYM tarafından puanlar belli olduktan sonra açıklanması beklenirken, DGS tercih kılavuzu üzerinden başvuru yapacak olanlar için sınav merkezinden 'Tablo-2' uyarısı geldi. Tablo 2 üzerinden başvuru yapacak olan öğrenciler, üniversite koşullarını sağlanamadığı takdirde başvurularının geçersiz olacağını açıkladı.

DGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

DGS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Yayınlanır yayınlanmaz haberimizde yer alacak.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksekokulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS’ye girebilirsiniz. Açık öğretim ön lisans veya meslek yüksekokulu mezunu olup kendi bölümünüzde bir açık öğretim lisans programına yerleşmek istiyorsanız DGS’ye girmenize gerek yok çünkü kendi alanınızdan açık öğretim lisans programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunmaktadır.

Yorumlar