2018 üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? E-Kayıt için gerekli belgeler neler?

YKS tercih sonuçları açıklandı sıra üniversite kayıtlarına geldi. Üniversiteye kayıt yapacak öğrenciler, kayıt tarihlerini, e-Kayıt hakkında bilmeleri gerekenleri merak ediyor. 2018 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Üniversite kayıt işlemi e devlet üzerinden nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
2018 üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? E-Kayıt için gerekli belgeler neler?

Hayallerindeki okula yüz binlerce öğrenci ilk adımı atmaya hazırlanıyor. Ve öğrenciler yeni üniversiteli e-kayıt işleminin nasıl yapıldığını merak ediyorlar. E-kaydını nasıl yapabilirim? İşte üniversite kayıt tarihleri ve gerekli belgeler ...

KAYIT TARİHLERİ: E-KAYIT NASIL YAPILIR? BİLİNMESİ GEREKENLER

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor..

Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.

Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.

ÜNİVERSİTE KAYIT BELGELERİ NELER?
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Yorumlar