2018 KYK burs başvuru tarihleri ne zaman? KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

Öğrencilerin merakla heyecanla beklediği KYK başvuruları ne zaman başlayacak? KYK başvurusu nasıl yapılır? KYK başvuruları için beklenen tarih resmi olarak henüz açıklanmadı fakat Kredi ve Yurtlar Kurumundan önemli bir açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
2018 KYK burs başvuru tarihleri ne zaman?  KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

YKS yerleştirmlerinin ardından ek yerleştirmeler de tamamlandı. Şimdi gözler Kredi Yurtlar Kurumu için başvurulara çevrildi. KYK için aşvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağı merak konusu. KYK başvurularının ne zaman yapılacağı vr nasıl yapılacağı ile ilgili merak edilen sorular haberimizde.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları için merak dolu bekleyiş sürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer 2018 - 2019 KYK bursbaşvurularının ne zaman başlayacağına dair resmi açıklama yapılmasa da kurum tarafından önemli bir açıklama geldi. YurtKur sitesinde "Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak."açıklamasında bulunuldu. Buna göre 1 Ekim'den itibaren başvuruların başlaması bekleniliyor. Peki KYK burs ve kredi başvurusu internetten nasıl yapılır? 

KYK BAŞVURUSU İNTERNETTEN NASIL YAPILIR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Öğrenciler, burs başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Burs başvurularını yapmak isteyen öğrencilerin, e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna Gençlik ve Spor Bakanlığı yazarak çıkan ekrana tıklaması ve alt sekmede yer alan Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu sekmesine tıklaması gerekiyor.

Daha sonra ekrana gelecek olan sayfada, öğrencilerden istenen gerekli adımların doğru şekilde takip edilmesi gerekmektedir.

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre burs hakkı kazanan öğrencilerin bursları bazı durumlarda kesilebilir;

Başarısız olması, Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

KYK Burs ve Öğrenim Kredisi

BURS BAŞVURUSUNDAN YARARLANAN BİLECEK ÖĞRENCİLER!

- Ön lisans öğrencileri, 
- Lisans öğrencileri, 
- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile - ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) 
- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, 
- Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre - Amatör milli sporcu olan öğrenciler,  burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

2018 BURS MİKTARLARI NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yüksek öğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs ve öğrenim kredisi rakamları açıklandı.

- Llisans öğrencileri için aylık 470 lira
- Yüksek lisans öğrencileri için aylık 940 lira
- Doktora öğrencileri için ise aylık bin 410 lira

Yorumlar