Edirne'de sendikalarının olağanüstü toplantısı

Büro Memur-Sen Başkanı Yazgan Edirne'de sendikalarının olağanüstü toplantısında konuştu: "Kazanımları alıyoruz, cebimize koyuyoruz, hiç kazanım elde etmemiş gibi hükümetten yeni kazanımlar talep ediyoruz. Toplu sözleşme masasından yeni kazanımlar talep ediyoruz."

Google Haberlere Abone ol
Edirne'de sendikalarının olağanüstü toplantısı

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sendikalarının kazanımlarını vurgulayarak, "Kazanımları alıyoruz, cebimize koyuyoruz, hiç kazanım elde etmemiş gibi hükümetten yeni kazanımlar talep ediyoruz. Toplu sözleşme masasından yeni kazanımlar talep ediyoruz." dedi.

Yazgan, sendikalarının Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen olağanüstü kongresinde, kentte sendikal çalışmalarının 2001 yılından bu yana devam ettiğini, sendikaların her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Sendikal mücadelelerinin 20 yılı aştığını, birçok insanın emeği ve alın teriyle bu günlere geldiklerini ifade eden Yazgan, Cumhuriyet'in 100. yılında 100 bin üyeyi aşarak büyük bir başarıya daha imza atacaklarını belirtti.

2001 yılından bu yana hak, ekmek ve emek mücadelesi verdiklerini anlatan Yazgan,"Kazanımları alıyoruz, cebimize koyuyoruz, hiç kazanım elde etmemiş gibi hükümetten yeni kazanımlar talep ediyoruz. Toplu sözleşme masasından yeni kazanımlar talep ediyoruz. Çözülmesi gereken sorunların çözülmesi için mücadele ediyoruz. İnşallah cumhuriyetin 100. yılında 100 bin üye hedefini aşarak sendikamızı daha üst noktalara taşıma mücadelesi vereceğiz." diye konuştu.

Yazgan, pandemi döneminde bile kamu görevlilerinin hakları için durmadan, yorulmadan çalıştıklarını, üye sayılarını 72 binlerden alıp 95 binlere taşıdıklarını söyledi.

Büro Memur-Sen Edirne Şube Başkanı Memet Sait Ercan ise olağanüstü kongrelerinin hayırlı olmasını dileyerek sendikal mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Yazgan, 3600 ek gösterge ve ek gösterge sisteminin sil baştan düzenlenmesinden ya da tamamen revize edilmesinden yana olduklarını da vurguladı.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut başkan Ercan, Edirne Şube Başkanlığına seçildi.

Yorumlar