Ece Sarıgül kimdir, nerelidir, nasıl ve neden öldürüldü? Almanya'da öldürülen Türk kızı kim?

Ece Sarıgül, Almanya'da düzenlenen bıçaklı saldırı sonucu yaralanan iki genç kızdan biriydi. Ece, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Almanya'da öldürülen Türk kızı kim?

Google Haberlere Abone ol
Ece Sarıgül kimdir, nerelidir, nasıl ve neden öldü

Ece Sarıgül'ün kim ve nereli olduğu Almanya'daki gurbetçiler başta olmak üzere malum saldırıyı duyan herkes tarafından merakla soruluyor. Almanya'da sokak ortasında bıçaklı bir saldırgan tarafından düzenlenen saldırının hedefi olan iki genç kızdan birinin adı Ece Sarıgül'dü. Sarıgül saldırı sonrası kaldırıldığı hastanede gencecik yaşında hayatının baharında hayata gözlerini kapattı. Sarıgül'ün ölümü başta Almanya'daki yakınları olmak üzere duyan herkesi üzerken Türkiye'nin Almanya Büyükelçiliği olayı sonuna kadar takip etmek için harekete geçti. Peki, Ece Sarıgül kimdir?

ECE SARIGÜL KİMDİR? ALMANYA'DA ÖLDÜRÜLEN TÜRK KIZI

Ece Sarıgül, saldırı sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

2008 yılında Almanya'da doğan Ece Sarıgül henüz 14 yaşındayken hayatını kaybetti. 

Ece Sarıgül kimdir, nerelidir, nasıl ve neden öldürüldü Almanya'da öldürülen Türk kızı kim
Almanya'da katledilen Ece Sarıgül

 

Nuray ve Mesut Sarıgül çiftinin kızı olan Ece Sarıgül, baba tarafından Sivas'ın İmranlı ilçesine bağlı Duriçin köyündendir. Annesi ise Malatyalıdır. 

Kimliği sonradan belirlenen saldırgan ise gözaltına alındı. Saldırganın Afrika kökenli bir göçmen olduğu belirtiliyor. 

Almanya'nın Ulm kenti yakınlarındaki Illerkirchberg beldesinde okula giderken bıçaklı saldırıya uğrayan iki kız çocuğundan 14 yaşındaki Ece Sarıgül hayatını kaybetti.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, yerel saatle sabah 7.30'daki saldırıda yaralanan 13 yaşındaki diğer kız çocuğunun tedavi altına alındığı belirtildi.

Polis, saldırganın olay yeri yakınında bir sığınmacı yurduna girdiğini, buraya yapılan baskında 3 mültecinin gözaltına alındığını bildirdi.

Açıklamada yaralı olarak gözaltına alınan 27 yaşındaki kişinin, kız çocuklarına saldırdığından şüphelenildiği ifade edildi.

Savcılık ve polisin iki kızın neden saldırıya uğradığını araştırdığı belirtildi.

Ulm Cemevi tarafından yayımlanan mesajda ise saldırıda yaşamını yitiren Ece Sarıgül'ün taziyesinin yarın saat 14.00'te Ulm Cemevi'nde yapılacağı kaydedildi.

BÜYÜKELÇİLİKTEN ECE SARIGÜL AÇIKLAMASI

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya'nın İllerkirchberg beldesinde, 14 yaşındaki Ece Sarıgül'ün okula giderken bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Şen, Sarıgül'ün ailesini ziyareti sonrasında, bölgede yaşayan Türklerle görüştü.

Almanya'daki Türk toplumuna başsağlığı dileyen Şen, "14 yaşındaki bir kızımızın bu şekilde hayattan koparılması çok üzücü, şoktayız. Olayın tam açıklığa kavuşturulması için devletimiz, Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluğumuz olarak takipçisi olacağız. Aileye, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadesini kullandı.

Şen, olayla ilgili suçlunun ya da suçluların adaletin önüne çıkarılmasını ve en ağır cezalarla cezalandırılmasını beklediklerini kaydetti.

Büyükelçi Şen, Baden Württemberg Eyalet İçişleri Bakanı Thomas Strobl ile saldırının meydana geldiği yere çiçek bıraktı.

DİTİB'DEN TAZİYE MESAJI

DİTİB Federal Kadın Birliği sosyal medya üzerinden, “Almanya'nın Ulm kenti yakınlarında okula giderken bıçaklı saldırıya uğrayan iki genç kızımızdan 14 yaşındaki Ece Sarıgül'ün vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Mehrumeye yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret, kederli ailesine  ve yakınlarına baş sağlığı diliyor, Cenab-ı Hakk'tan sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Saldırı sonucu yaralan kızımıza  acil şifalar diliyoruz. Acınızı paylaşıyoruz.” ifadeleriyle Almanca ve Türkçe paylaşım yaptı.

NE OLMUŞTU

Ulm kenti yakınlarındaki İllerkirchberg beldesinde dün, Eritreli sığınmacı olduğu öğrenilen 27 yaşındaki bıçaklı saldırgan, okul yolundaki Ece Sarıgül ve Nerea M'ye saldırmıştı.

Ece Sarıgül, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Nerea M'nin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Alman makamları, Eritreli sığınmacının da bıçak yaraları nedeniyle hastanede tedavi altında olduğunu ve olayın neden gerçekleştiğinin henüz bilinmediğini açıkladı.


 

Yorumlar