Ece Güner kimdir kaç yaşında Erdoğan Toprak'ın ilk eşi nereli çocuğu var mı?

Ece Güner kimdir veya tam adıyla Avukat Ece Güner Toprak kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Erdoğan Toprak'ın neyi olur, akrabası mı? İşte özgeçmiş veya biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Ece Güner kimdir kaç yaşında Erdoğan Toprak'ın

Ece Güner, siyasi kimliğinin yanısıra özel hayatıyla gündeme gelen ve merak konusu olan isimlerden biridir. Asıl mesleği avukatlık olan Güner, şimdilerde İyi Parti'de siyaset yapıyor. Muhalif bazı kanallarda partisini temsilen katılarak yorumlarda ve değerlendirmelerde bulunuyor. Peki, Ece Güner kimdir kaç yaşında Erdoğan Toprak'ın ilk eşi nereli çocuğu var mı?

ECE GÜNER KİMDİR KAÇ YAŞINDA ERDOĞAN TOPRAK'IN İLK EŞİ NERELİ ÇOCUĞU VAR MI?

Ece Güner Toprak, hukuk eğitimine Fransa'nın Paris kentinde başlamış daha sonra İstanbul Üniversitesi'nde denklik eğitimiyle devam ettirmiş. Ece Güner Toprak, 2018 yılında Avrupa Dış İlişkiler Konseyi'ne (European Council on Foreign Relations) Konsey Üyesi olarak seçildi.

Avukat Ece Güner Toprak
Avukat Ece Güner Toprak

 

Yaklaşık 27 yıldır İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat olarak çalışmaktadır. 

Ece Güner Toprak'ın kendi soyadını taşıyan Güner Hukuk Bürosu bulunuyor.

Güner, kurucusu ve yönetici ortağı olduğu hukuk bürosunda özellikle sınır ötesi birleşme ve devralmalar, özelleştirmeler, kamu-özel ortaklıkları ve finansman projelerinde görev almaktadır. 

Güner Hukuk Bürosu’nun uzmanlık alanları; ticaret hukuku, şirket satın alma ve birleşmeler (yerli ve uluslararası yatırımcılar adına), Avrupa Birliği Hukuku, alt yapı projeleri (yol, tünel, su arıtma vb.), kamu-özel işbirliği (KÖİ/PPP) ve ‘Yap-İşlet-Devret’ Projeleri, enerji hukuku (petrol, doğal gaz ve elektrik mevzuatları), medya yatırımları (özellikle Televizyonculuk sektöründe), banka ve finans hukuku, idare hukuku, Uluslararası Tahkim ve Uzlaştırma olarak sıralanır.

Ece Güner Toprak 30 kişiden fazla bir ekip istihdam ediyor.

Ece Güner Toprak ‘sosyal sorumluluk’ anlayışı ile birçok mevzuat çalışmalarında yoğun şekilde emek vermiştir. Bu çalışmalar ‘meccanen’ yapılmıştır. Tüm bu çalışmalarda Ece Güner Toprak’ın temel amacı; ‘Ülke mevzuatının uzun vadeli ve sağlıklı, ülkeyi geliştirecek mahiyette yatırımları en iyi şekilde çekecek ortamı sağlaması, aynı zamanda ülke ve devlet menfaatlerini her zaman koruyacak şekilde oluşmasında elinden gelen desteği vermek olmuştur. Birçok hukuk alanında hem uluslararası konferanslarda konuşmuş hem de makale/rapor hazırlamıştır, bu alanlardan birkaç örnek aşağıdadır:

Anayasa çalışmaları

• Yargı Bağımsızlığı / Yargı reformu makale ve çalışmaları

• Hak ve Özgürlükler alanında (örneğin İnternet yasası) çalışması

• Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ / ‘PPP’) Kanun Tasarısı (alt yapı projelerine özel finansman katkısını geliştirmek için önemli bir Tasarı) çalışması.

• Yenilenebilir Enerjiyi teşvik mevzuatı çalışması

• RTÜK Kanunu çalışması

• Yeni Türk Ticaret Kanunu çalışması

Güner'in kendi web sitesindeki özgeçmiş kısmında kendisi hakkında şu ifadeler yer almaktadır: 

1992 senesinde prestijli Université Paris Panthéon Sorbonne'dan en yüksek onur derecesiyle (Mention Trés Bien) mezun olduktan sonra, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi'nde denklik eğitimini tamamlamıştır ve 1994 yılından beri İstanbul Barosu'na kayıtlıdır.

Gerek Türk hukuku gerekse Avrupa Birliği hukukundaki derin bilgi birikimi, iş ahlakı ve müvekkillerinin en karmaşık isteklerini bile karşılama konusundaki eşsiz yeteneği ile bilinen Ece Güner Toprak, Türkiye'de son 15 yılda en fazla birleşme ve devralma işlemi tamamlayan avukatlardan biri olarak, Türkiye'nin en iyi avukatları arasında yer almaktadır.

Olağanüstü iş tecrübesinin yanı sıra aynı zamanda sosyal sorumluluk olarak gördüğü Türk demokrasisini iyileştirmeye kendini adamıştır.

Ece Güner Toprak, Türk yasamasını sadece kazandığı çığır açıcı hukuk davaları ile değil, aynı zamanda sivil toplumdaki rolü ile de şekillendirmeye devam etmektedir.

Ece Güner Toprak Fransızca, İngilizce ve Türkçe konuşmaktadır.

Avukat Ece Güner, CHP'li eski milletvekili Erdoğan Toprak'ın eşidir. 

 ERDOĞAN TOPRAK KİMDİR?

Peki, Ece Güner Toprak'ın eşi Erdoğan toprak kimdir? 

Erdoğan Toprak
Eski Milletvekili Erdoğan Toprak

 

Erdoğan Toprak 10 Aralık 1959 tarihinde Adana ilinde dünyaya geldi. 

Toprak 6 dönem TBMM'de milletvekilliği yaptı. 

25 Aralık 2010 tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Ağustos 2015 tarihinde Toprak'a Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından koalisyon hükümeti'nde bakanlık teklifi yapıldıysa da bu teklifi reddetti.

Hasan ve Kazel Toprak çiftinin çocuğu olarak Adana'nın Zeytinli köyünde doğdu.

1983 yılında serbest ticaret işine başlamadan önce Anadolu Üniversitesi Sosyal bilimler bölümünden mezun oldu.

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) üyeliği yaptı ve Beşiktaş genç İş Adamları Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Ayrıca İstanbul Ticaret Odası üyeliği de yaptı.

Bahçelievler Spor Kulübü 3. Dönem Başkanlığı, Bakırköyspor Kulübü As Başkanlığı, Türkiye-Hindistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ile Devlet Bakanlığı yaptı.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

25 Aralık 2010 tarihinden itibaren CHP Genel Başkan yardımcılığına getirildi.

Ece Güner Toprak kimdir sorusunu sizler için derledik. 


 

Yorumlar