ECB’nin nisan ayı toplantı tutanakları

-Avrupa Merkez Bankası para politikası toplantı tutanakları: -“Genel olarak ekonomik büyümenin görünümünü çevreleyen riskler geniş ölçüde dengelendi, aynı zamanda ticaretteki korumacılık tehdidiyle ilgili aşağı yönlü riskler daha belirgin hale geldi” -“Çekirdek enflasyon düşük seviyelerde kaldı ve henüz yukarı yönlü bir eğilimin ikna edici işaretlerini göstermedi”

Google Haberlere Abone ol
ECB’nin nisan ayı toplantı tutanakları

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) nisan ayı para politikası toplantı tutanaklarında, ekonomik büyümenin görünümünü çevreleyen risklerin geniş ölçüde dengelendiği, aynı zamanda ticaretteki korumacılık tehdidiyle ilgili aşağı yönlü risklerin daha belirgin hale geldiği bildirildi.

ECB, Yönetim Konseyi’nin 25-26 Nisan 2018’de Frankfurt’ta gerçekleştirdiği para politikası toplantı tutanaklarını yayımladı.

ECB Yönetim Konseyi üyelerinin değerlendirmelerinin yer aldığı tutanaklarda, son verilerin ve anket sonuçlarının, yılın başlangıcından bu yana büyümenin hızında bir miktar azalmaya işaret ettiği kaydedildi.

Ancak bunun şu ana kadar, çok elverişli finansman koşullarıyla desteklenen sağlam ve geniş tabanlı bir genişlemeyle tutarlı kalmaya devam ettiği aktarılan tutanaklarda, “Aynı zamanda, görünümü çevreleyen belirsizliğin arttığı ve son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerin daha temkinli gerçekleştiği görüldü.” ifadelerine yer verildi.

Tutanaklarda, genel olarak ekonomik büyümenin görünümünü çevreleyen risklerin geniş ölçüde dengelendiği, aynı zamanda ticaretteki korumacılık tehdidiyle ilgili aşağı yönlü risklerin daha belirgin hale geldiği bildirildi.

-“Çekirdek enflasyon düşük seviyelerde kaldı”

Ekonomik faaliyette gözlenen yavaşlamaya rağmen, Avro Bölgesi ekonomisinin altta yatan gücüne ve enflasyonun Yönetim Konseyi’nin hedefine yakınsamasına olan güvenin değişmediği belirtilen tutanaklarda, “Çekirdek enflasyon düşük seviyelerde kaldı ve henüz yukarı yönlü bir eğilimin ikna edici işaretlerini göstermedi." açıklaması yapıldı.

Tutanaklarda, varlık alım programının ise aylık 30 milyar avro seviyesinde Eylül 2018 sonuna kadar süreceği ve Yönetim Konseyi'nin enflasyon hedefi kapsamında gerek görmesi durumunda programın bu tarihin de ötesinde devam edebileceği anımsatıldı.

Söz konusu toplantı tutanakları genel olarak, ECB Başkanı Mario Draghi'nin 26 Nisan'da Frankfurt’taki basın toplantısındaki açıklamalarıyla büyük ölçüde uyumlu gerçekleşti.




Yorumlar