EBA'da yeni dönem başlıyor: EBA Canlı Sınıf

EBA TV üzerinden yapılan eğitimlerden sonra şimdi EBA İnternet ve Eba Canlı Sınıf uygulaması başlıyor. EBA İnternet'te öğrenciler kendileri uygulamayı kullanacaklar, EBA Canlı Sınıf ise öğretmen ve öğrenciler internet üzerinden online bir şekilde buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
EBA'da yeni dönem başlıyor: EBA Canlı Sınıf

Uzaktan eğitim veya evden eğitim sisteminin uzatılması kararından sonra yeni uygulamalar da devreye sokulmaya başladı. Buna göre; şu ana kadar uygulanan EBA TV uygulaması genişleyerek devam edecek. Bunun için EBA İnternet ve EBA Canlı Sınıf uygulamaları devreye alınacak. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim konusunda yeni bir dönemin başlayacağı bilgisini verdi. Buna göre; EBA TV  üzerinden devam eden eğitimler artık iki farklı platform üzerinden daha verilecek. Buna göre, EBA İnternet ve EBA Canlı Sınıf uygulaması başlayacak.

Daha fazla öğrencinin EBA'dan aynı anda faydalanabilmesi için sistemin altyapısında bir taraftan iyileştirmeler yapıldığına dikkati çeken Selçuk, şunları kaydetti: "Entegre uzaktan eğitim yaklaşımıyla, bir; TRT EBA TV yayın programlarını, iki; EBA'yı internet üzerinden öğrencinin kendi başına kullanımını, üç; öğretmen ve öğrencinin buluşabileceği EBA Canlı Sınıf uygulamasını devreye alıyoruz. Öğrencilerimiz bu üç bileşeni birlikte kullanacaklar. Planlamamız buna göre yapıldı. Kullanım saatleri ayarlandı. Her öğrencinin üç kaynaktan da yararlanması için düzenlemeler oluşturuldu. 12 sınıfımız var, televizyonun yayın akışını sınıflara göre bölmemiz, çocukların öğrenme saatlerini düşünmemiz, internet kullanıcı yoğunluğunu altyapıya göre dağıtmamız gerekiyor. Şu an bu planlamanın uygulaması üzerinde çalışıyoruz. Bu üçlü kullanımı ikinci haftadan itibaren uygulamaya başlayacağız."

SORU ÇÖZME SAATİ BELİRLENDİ

Önemli bir yeniliğin daha geldiğine işaret eden Selçuk, şunları kaydetti: "Bu arada, 8 ve 12'nci sınıfların öğrencileri ve öğretmenleri için EBA kullanım süreleri artırılarak canlı sınıf desteğini devreye alıyoruz. Canlı sınıfla öğrencilerimiz kendi öğretmenleriyle EBA üzerinden bir sınıf ortamında ders işleyebilecekler. Yine 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerimiz için YKS ve LGS'de sorumlu oldukları ve birinci dönemin başından itibaren işledikleri konulara yönelik programlar hazırlıyoruz. Bu süreçte özellikle 8'inci sınıf öğrencilerimizin sınav hazırlık rutinlerine destek olmak için bir soru-çözüm saati hazırladık. Çocuklarımız bu saatlerde kendileri için hazırlanan örnek soruları ekrandan takip ederek çözebilecekler. İlk etapta uzaktan eğitimi bir hafta düşündüğümüz için öğretmenlerimizi göreve davet etmemiştik. Ancak sürecin uzaması ile öğretmenlerimiz canlı sınıf uygulamasıyla evlerinde görev alacaklar. Öğrenci-öğretmen etkileşimini teşvik edecek bir çalışmayı hazırladık. Televizyon dersleriyle eş güdümlü olarak öğretmenler kendi öğrencilerine EBA üzerinden ödevlendirme yapıp, soru-cevap-test etkinliklerini yönlendirip, çalışma gönderecekler."

EBA CANLI SINIF NASIL OLACAK?

Canlı sınıfların kademeli olarak uygulamaya alınmasının da söz konusu olduğuna işaret eden Selçuk, tüm sınıflarda özellikle televizyon yayınlarında konu anlatım içerikleri ve diğer tamamlayıcı eğitsel içerikleri zenginleştirilecek bir çalışma yaptıkları bilgisini verdi.

Ders içeriklerini ve sürelerini temel dersleri odağa alan bir yaklaşımla artıracaklarını belirten Selçuk, "İlkokul ve ortaokul TV programını saat 15.00'e kadar uzatıp ardından tekrar dersleri yapılacak şekilde düzenlemeyi ortaya koyacağız. " ifadesini kullandı.

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar