EBA Neden Puan Vermiyor?

EBA son bir haftadır yapılan çalışmalar sonunda puan vermiyor. Puanlama sisteminde yaşanan bir sorundan mı yoksa genel olarak alınan bir karar mı bilinmiyor. Peki, EBA neden puan vermiyor?

Google Haberlere Abone ol
EBA Neden Puan Vermiyor?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzaktan eğitim için tam kapasiteyle kullanıma açtığı EBA sisteminde son günlerde öğretmen ve öğrencilerin anlam veremediği durumlar yaşanıyor. Bunlardan biri de puanlama sistemi. Öğretmen ve öğrencilerin yaptıkları aktivitelere göre puan aldıkları sistemde son günlerde sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor. Öğretmen ve öğrencilerin şikayetlerine göre, EBA son günlerde puan vermemeye başladı. Peki, EBA neden puan vermiyor? EBA puanlama sisteminde teknik sorun mu var yoksa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan bir karar mı var?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın çağın ruhuna uygun bir şekilde hazırlayarak hizmete sunduğu EBA sistemi üzerinden öğretmenler ve öğrencilerin evlerinden, oturdukları yerden iletişim kurabiliyor, ödev paylaşımında bulunabiliyor, hatta projeler hazırlayarak birlikte uygulamaya koyabiliyor. Öğretmen ve öğrencilerin bu sistemden daha fazla yararlanmaları için ise "puanlama sistemi" de devreye sokuldu. Böylece öğretmenler çabalarının karşılığını sembolik de olsa görmenin hazzını yaşarken, öğrenciler de derslerine daha çok ilgi göstermeye başlıyor. Ancak gelinen noktada bu puanlama sisteminde bir sorun yaşandığı belirtiliyor. 

Öğretmen ve öğrencilerin anlattıklarına göre EBA sistemi üzerinden uzaktan eğitim ve onunla alakalı faaliyetler kapsamında yapılan aktivitelere mayıs ayının sonlarına kadar puanlama sistemiyle puan veriliyordu. Ancak mayıs ayının sonlarından itibaren artık EBA'da puan verilmiyor. Yapılan aktiviteler, ödevler ve diğer çalışmalar puanlamaya tabi tutulmuyor. 

31 MAYIS AKŞAMINDAN BU YANA ÇALIŞMIYOR

Öğretmen sitelerinde yer alan haberlere göre; 30 Mayıs akşamına kadar Eba'da mesleki gelişim gruplarında öğretmenler yaptıkları paylaşımlar beğeni alınca, yorum yapılınca , anketlerine oy kullanılınca, açtıkları tartışma konularına beğeni ve yorum yapılınca ve etkinliklerine Eba tarafından puan verilmekteydi. Ancak 31 Mayısa geçilen saatlerde Eba sadece belli çalışmalara puan verip özellikle öğretmenlerin en çok vakit geçirdiği gruplarda yapılan hiçbir çalışmaya puan vermemeye başladı.

DAHA ÖNCE DE BENZER SIKINTI YAŞANMIŞTI

Daha önceleri de Eba'da yaşanan yoğunluk ve teknik sıkıntılardan dolayı puanlar daha sonra yükleniyordu. Ama bu defa öğretmenler yaptıkları çalışmalardani öğrenci raporlarından, sınav ve soru hazırlamaktan, çalışma göndermekten, sınav göndermekten puanları hemen yüklenirken gruplarda yapılan paylaşımlara hiçbir şekilde puan vermiyor.

BAZI ÇALIŞMALARA PUAN VERİLMEYE DEVAM EDİYOR

Öte yandan öğretmenler tarafından yapılan bazı çalışmalara ise hala puan verildiği görülüyor. Şuan için sadece soru ve sınav hazırlama, öğrenci raporlarını kontrol etme vb gibi şeylere puan vermeye devam ediyor. 

MEB'DEN HENÜZ BİR AÇIKLAMA YOK

Puanlama sisteminde yaşanan bu durumun ciddi bir teknik arıza mı yoksa MEB tarafından alınan bilinçli bir karar mı olduğu konusunda henüz bir açıklama ya da bilgi bulunmamaktadır. Bu konuyla alakalı açıklama geldiğinde haberimizi güncelleyerek sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Yorumlar