EBA ne zaman kapanacak 2020? EBA kapanacak mı?

EBA ne zaman kapanacak 2020? EBA kapanacak mı? soruları vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
EBA ne zaman kapanacak 2020? EBA kapanacak mı?

EBA ne zaman kapanacak 2020? EBA kapanacak mı? son zamanlarda en çok arananlar arasında yer aldı. 

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak olan merkezi sınavın 20 Haziran'da YKS sınavının da bir hafta sonra yapılacak olmasından dolayı veliler ve öğrenciler EBA'nın kapanıp kapanmayacağını merak ederek araştırmaya başladı. 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ikinci dönem okullar tatil edilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin mağdur olmaması için tüm önlemleri almıştı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kısa süre üç tane kanal kurulmuş ve bu kanallar üzerinden ilk, orta ve lise öğrencilerine dersler verilmişti. 

Öte yandan internet üzerinden de EBA platformu üzerinden öğrencilere canlı dersler verilmiş ve birçok kaynak buraya aktarılarak öğrencilerin faydalanması sağlanmıştı. Ancak, eğitim-öğretim yılının 19 Haziran itibariyle sona ermesinin ardından vatandaşlar EBA'nın ne zaman kapanacağını merak ederek araştırmaya başladı. 

Geçtiğimiz gün bir televizyon programının canlı yayın konuğu olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, burada Liselere Geçiş Sistemi ve EBA platformu hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Selçuk, EBA platformunun yaz boyunca hizmet vermeye devam edeceğini kaydetmişti. 

Öte yandan Bakan Selçuk, EBA platformunun sınav dolayısıyla sınav haftasında her saat erişilebilir olacağını açıklamıştı.

Buna göre, Ağustos ayında düzenlenecek olan telafi eğitimleri ile birlikte öğrenciler EBA platformu üzerinden derslerini yeniden takip edebilir ve bu şekilde geri kaldıkları konuları yeniden tekrar ederek eksiklerini tamamlayabilirler. 

Bakan Selçuk, öğrencilerin EBA'nın kapanıp kapanmayacağı hakkındaki sorularını bu şekilde yanıtlamış oldu. 

Yorumlar

hüseyin emre eba neden kapanmadı