EasyCep güvenilir mi, yenilenmiş telefon alınır mı, güven olur mu, sorun çıkar mı?

EasyCep güvenilir mi, yenilenmiş telefon alınır mı, güven olur mu, sorun çıkar mı, telefon sat, al, taksit, bayilik durumları nasıl? Yenilenmiş telefon alınır mı, piyasada bu işi yapan firmalar güvenilir mi, ne kadar güvenilir?

Google Haberlere Abone ol
EasyCep güvenilir mi, yenilenmiş telefon alınır mı

EasyCep güvenilir mi, yenilenmiş telefon alınır mı, güven olur mu, sorun çıkar mı, telefon al-sat bayilik durumu? Yenilenmiş telefon alınır mı, yenilenmiş iPhone, Samsung Galaxy, Redmi, OPPO telefonlar alınır mı, piyasada bu işi yapan firmalar güvenilir mi, ne kadar güvenilir?

Akıllı cep telefonu piyasasında bilindiği üzere giderek büyüyen bir ikinci el sektörü var. Her geçen gün yeni modelleri çıkan akıllı cep telefonlarının eski modelleri haliyle ya satılıyor ya da atıl duruma düşüyor. 

Bu durumu değerlendiren akıllı girişimciler yurt dışında uzun yıllardır uygulanan "ikinci yeni" modelini Türkiye'de uygulamaya başladılar. 

İkinci yeni modelinde, ikinci el cep telefonları toplanarak elden geçiriliyor; güzelce onarıldıktan sonra pırıl pırıl bir şekilde ve yeni üretilmiş kutularda yeniden satılıyor. Tabii ki sıfır modellerinden çok daha ucuza... Peki, EasyCep güvenilir mi, yenilenmiş telefon alınır mı, yenilenmiş iPhone, Samsung Galaxy, Redmi, OPPO telefonlar alınır mı?

Kullanılmış eski telefonlar veya bozulan telefonlar, hem donanım hem de yazılım olarak bazı işlemlerden geçiriliyor. Telefonlara uygulanan işlemler neticesinde, telefonlar yenilenerek satışa sunulabiliyor. Yenilenmiş telefonlarda, birçok farklı işlem yapılabiliyor. Özellikle donanım özellikleri arttırılarak, cihazların daha fazla performans vermesi sağlanıyor.

Telefonların donanımlarına göre farklı yazılımlar da yüklenerek, 0 cihazlara yakın performans vermesi sağlanıyor. Yenilenmiş telefon sıfır olarak üretilen bir telefon değildir. Eski veya bozulan telefonlara donanım ve yazılım işlemleri yapılarak, telefonların iyileştirilmesi yapılıyor. Sıfıra yakın olarak hazırlanan yenilenmiş telefonlar, piyasalarda oldukça yaygın olarak görülebiliyor.

Yenilenmiş yani Refurbished telefon, onarılarak yenilenmiş telefon anlamına gelir. Refuribshed telefonlarının satın alınıp alınmayacağı kişiler tarafından merak ediliyor. Refurbished telefonlar bilindiği üzere diğer telefonlara göre daha uygun fiyatta satılıyor. Cihazların farklı işlemlerden geçirilmesiyle, tüm özellikleri iyileştirilebiliyor. Refurbished telefonların satışlarını yapanlar, genellikle 12 ay süreyle garanti verebiliyor.

Easycep güvenilir mi, telefon sat, al, taksit, bayilik durumları nasıl?
Easycep güvenilir mi, telefon sat, al, taksit, bayilik durumları nasıl?

 

Cihazların kullanıcıları çok fazla ödeme yapmamak için, refurbished telefonlarını tercih edebiliyor ve satın alabiliyor. Telefonların oldukça iyi bir duruma getirilmesi, tercih edilmesine neden oluyor. Refurbished telefonların kullanılması günümüzde de görülebiliyor. Telefonlara yapılan birçok işlemle, telefonların iyileştirilmesi mümkündür. İyileştirilen ve daha iyi bir duruma getirilen telefonlar, garantili sistemle satışa çıkarılabiliyor.

PİYASADA BU İŞİ YAPAN FİRMALAR GÜVENİLİR Mİ?

Piyasada şu anda bilinen şirketlerin başında EasyCep geliyor. 

2018 yılından beri yenilenmiş telefon satışı yapan ve bu işi Türkiye’ye ilk getiren firma olarak bilinen EasyCep, kurumsal ve güvenilir bir firma olarak biliniyor. 

Devletin kontrolü altında yapılan yenilenmiş telefon satış işinde en az 1 yıl garanti zorunluluğu var.

Yani yenilenmiş cep telefonu aldığınızda cihazınız 12 ay boyunca EasyCep garantisi altında olacak.

Herhangi bir sorun yaşadığınızda telefonu servise gönderebileceksiniz.

Cihazı beğenmediğiniz takdirde ise 14 gün içinde iade yapabilirsiniz.

İade sürecinde kargo ücretini de EasyCep karşılıyor.

EASYCEP 10 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI

Öte yandan yenilenmiş elektronik ürün marketi Easycep, Seri A yatırım turunu tamamladı. Re-Pie Portföy’ün liderlik ettiği turda Easycep, 100 milyon dolarlık değerleme üzerinden 11 milyon dolar yatırım aldı. 2018’de Mehmet Akif Özdemir ve İsmail Dinçer tarafından kurulan Easycep’in Seri A yatırım turunda Colendi ve PlatformXIT de yer aldı.

Konuya ilişkin şirketten yapılan açıklamaya göre, yenilenmiş elektronik cihaz pazarının 2026’da kadar 1,5 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Avrupa’daki yenilenmiş elektronik cihaz pazarı, yeni cihaz pazarının yüzde 18’ine denk geliyor. Avrupa yenilenmiş elektronik cihaz pazarındaki oyunculardan Fransa merkezli BackMarket 5,7 milyar dolar değere ulaşırken, sadece yenilenmiş iPhone satan Finlandiya merkezli Swappie Seri C turunda 108 milyon euro yatırım aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EasyCep CEO’su Mehmet Akif Özdemir, şirketlerinin ulaştığı değerleme rakamı ve aldığı yatırım tutarının, yenilenmiş elektronik cihaz sektörünün Türkiye ve dünyadaki büyüme potansiyelini ortaya koyduğunu vurguladı. Bu yeni kaynağı daha çok insanı yenilenmiş elektronik cihazla tanıştırmak ve iş modelini başka ülkelere taşımak için kullanacaklarını söyleyen Özdemir, “Özellikle yeni tesisimizde istihdam edeceğimiz 350 teknisyen ile her ay 150 bin cihazı yenileme kapasitesine ulaşacağız.” dedi.

Re-Pie Genel Müdürü Alim Telci ise, EasyCep’in faaliyetleriyle dış ticaret açığını azaltırken, herkese güvenli ve ekonomik cihaz erişimi sağladığını söyledi. Telci, kullandığı teknoloji ile küresel olarak büyümesinin ve ölçeklenmesinin de gayet kolay olduğuna dikkat çekti.

Yatırım turunda yer alan Colendi CEO’su Bülent Tekmen da, “Yenilenmiş cihazlara verilen taksit imkânı, Colendi’nin kredi skorlama algoritması ve şimdi al sonra öde özelliği (buy now pay later) ile birlikte hayata geçireceğimiz platformumuzda birçok yeni özelliği de ilk kez kullanıcılarımıza sunacağız. Stratejik ortak olduğumuz EasyCep ile uluslararası pazarlarda birlikte hareket ederek büyüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar