CİMER Başvuru Sorgulama e-Devlet Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Cimer başvuru sorgulama, şikayet nasıl yazılır, dilekçe örneği, iletişim, başvuru sorgulama, giriş, e-Devlet, telefon numarası kaç? Cimer başvuru sorgulama nasıl yapılır? CİMER şikayet formu ALO 150 hattı hakkında merak ettiğin tüm ayrıntılara haberimizde bulabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
CİMER Başvuru Sorgulama e-Devlet Başvuru Formu

CİMER Başvuru Sorgulama e-Devlet Başvuru Formu Nasıl Doldurulur? başvuru dilekçesi nasıl yazılır, dilekçe örneği, iletişim, e-Devlet, telefon numarası kaç? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık görevine gelmesiyle birlikte bilindiği üzere, vatandaş ile birebir ilişki içerisinde olmak, vatandaşın şikayetlerini ilk elden almak ve sorunlarına çözüm bulmak maksadıyla Başbakanlık İletişim Merkezi yani kısa adı BİMER olan birim kurulmuştu. BİMER Türkiye'de bir ilk olarak hizmete başlamış ve milyonlarca vatandaşın dertlerini, şikayetlerini birebir başbakana ilettiği bir platform haline getirilmişti. Buraya yapılan şikayetlerin kısa sürede ciddiye alınarak değerlendirilmesi, anında çözüme kavuşturulması ise ilgiyi daha da artırdı. Yargıda, yetkili makamlar nezdinde sorunlarına çözüm bulamayan vatandaşın tek çare başvuru yaptığı BİMER kısa sürede dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama olarak yerini aldı. CİMER Başvuru Sorgulama e-Devlet Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

CİMER BAŞVURU SORGULAMA E-DEVLET BAŞVURU FORMU NASIL DOLDURULUR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlık makamından Cumhurbaşkanlığına yükselmesi ve başbakanlık makamının kaldırılmasıyla birlikte BİMER lağvedilerek yerine CİMER yani Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi kuruldu. Burası da yine aynı şekilde BİMER gibi vatandaşların dertlerine en kolay yoldan çözüm üreten bir merkez olarak devam etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) Başvuru Sorgu işlemleri E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Peki, Cimer şikayet nasıl yazılır, başvuru, iletişim, başvuru sorgulama, giriş, e-Devlet, telefon numarası kaç? bimer başvuru sorgulama nasıl yapılır? CİMER şikayet formu ALO 150 hattı hakkında merak ettiğin tüm ayrıntılara haberimizde bulabilirsiniz.

CİMER’E YAPILACAK MÜRACAATLARIN KAPSAMI NEDİR?

“Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi" (CİMER); bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak hayata geçirilen bir halkla ilişkiler uygulamasıdır. CİMER, Cumhurbaşkanlığı Bilgi İşlem Başkanlığınca yazılımı gerçekleştirilen bir program ile web sayfası üzerinden kullanılan bir sistem olup, vatandaş ile devlet arasındaki iletişim kanallarını açık tutarak, müracaatların her zaman ve her yerden yapılabilmesini mümkün kılmaktadır. Cimer şikayet nasıl yazılır, başvuru dilekçesi nasıl yazılır, dilekçe örneği, iletişim, başvuru sorgulama, giriş, e-Devlet, telefon numarası kaç?

Cimer şikayet nasıl yazılır, başvuru, iletişim, başvuru sorgulama, giriş, e-Devlet, telefon numarası kaç
Cimer şikayet nasıl yazılır, başvuru, iletişim, başvuru sorgulama, giriş, e-Devlet, telefon numarası kaç

 

İNTERNETTEN BAŞVURU YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

İnternet başvurusu yaparken kimlik doğrulaması gerektiğinden, T.C. Kimlik Numarası, ad-soyad, anne kızlık soyadı ve cep telefonunun doğru yazılması gerekmektedir. Cep telefonuna gelen doğrulama kodu ile başvuru ekranına giriş yapılabilir. Bu bilgilerin yanı sıra iletişim bilgilerinin eksiksiz; başvuru metninin de kısa ve anlaşılır yazıldığından emin olunmalıdır.

CİMER’ E BAŞVURU YAPARKEN KİMLİK BİLGİLERİ GİZLENEBİLİR Mİ?

Kimlik bilgilerinin gizli kalması talep edildiğinde, öncelikle başvurunun türü ihbar olarak belirlenir. Bu işlem sonrası “Kimlik bilgilerim gizlensin” kutucuğu işaretlenerek kimlik bilgileri gizlenebilir. Başvurunun cevabı, kimlik bilgileri gizli dahi olsa ilgili kurumlarca başvuranın e-posta adresine iletilebilmektedir.

CİMER’ E MEKTUPLA BAŞVURU YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Başvuru sahipleri; Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, Valilikler ve Kaymakamlıklardaki Halkla İlişkiler Bürolarına mektupla müracaat edebilmektedirler. Mektup başvurularında Ad-soyad, iş veya ikametgah adresi, telefon ve imza ile birlikte; talep veya şikâyetin kısa ve öz bir şekilde yazılması gerekmektedir.

Cimer şikayet nasıl yazılır, başvuru, iletişim, başvuru sorgulama, giriş, e-Devlet, telefon numarası kaç
Cimer şikayet nasıl yazılır, başvuru, iletişim, başvuru sorgulama, giriş, e-Devlet, telefon numarası kaç

 

CİMER BAŞVURUSUNUN DURUMU NASIL TAKİP EDİLEBİLİR?

Başvuru tamamlandıktan sonra, başvuruya sistem tarafından bir CİMER Sayısı verilir. Bu sayının hemen alt kısmında yer alan “başvuruma git” tercihi başvuranı “başvuru sorgulama” ekranına yönlendirmektedir. Bunun dışında ilk kayıt esnasında istenilen bilgilerin sisteme girilmesi durumunda da “başvuru sorgulama” sayfasına gidilebilmektedir.


 

BAŞBAKANLIK KALKTIĞI İÇİN ARTIK BİMER DE CİMER'E BAĞLANMIŞ DURUMDA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ya da bilinen adıyla Bimer, vatandaşlar ile devleti birbirine bağlayan bir servistir.  Teknolojinin her gün daha da gelişmiş olduğu günümüzde, artık İnternet üzerinden bir çok işimizi, dakikalar içerisinde halledebiliyoruz. Devletimiz de bu gelişim ve değişimin bir parçası olmaya devam ediyor. Bu sebepten dolayı ve vatandaşların sorunlarını, şikayetlerini doğrudan alabilmek adına Bimer adında bir sistem oluşturulmuştur. Vatandaşlar Bimer sayesinde şikayetlerini dakikalar içerisinde İnternet, telefon, posta ve şahsi başvuru yöntemlerinden bir tanesini kullanarak gerçekleştirebiliyorlar. Peki Bimer’e şikayet nasıl yapılır? 

BİMER’E ŞİKAYET BAŞVURUSU NASIL YAZILIR?

Cimer'e şikayet etmek için dört farklı yol bulunmaktadır. Telefonla şikayet başvurusunda bulunmak, İnternet üzerinden E-Devlet şifresi ile başvuru yapmak, Posta yolu ile başvurumuzu gerçekleştirmek ve son olarak da bizzat başvuru işleminde bulunmak bu yöntemlerdir. Sırasıyla bu işlemleri nasıl gerçekleştirebileceğinizi anlatalım.

BİMER’E İNTERNETTEN ŞİKAYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi yani Cimer’e İnternet üzerinden kısa sürede şikayetlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Bimer’in İnternet adresini kullanabilirsiniz. Öncelikle BURADA yer alan TC Kimlik Numarası, İsim, Soyisim, Anne kızlık soyadı ve cep telefonu numaranızı doldurarak “Onay Kodu Gönder” butonuna tıklayabilirsiniz. Bunun akabinde cep telefonunuza bir onay kodu gönderilecektir. Bu onay kodunu sisteme girmenizin ardından kısa sürede şikayette bulunabilirsiniz. Ayrıca BURADA yer alan sayfaya tıklayarak da E-Devlet şifrenizi girmenizin ardından da başvuruda bulunabilirsiniz. İki yöntem ile de başvurularınız kabul edilecektir. Siz kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

BİMER’E TELEFONLA ŞİKAYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne şikayette bulunmanın bir diğer yolu da telefonla Cimer İletişim Hattını aramaktır. Bunun için “150” telefon numarasını aramanızın ardından, ilinizde bulunan halka ilişkiler görevlisine bağlanacaksınız. Buradan şikayetlerinizi dile getirebilirsiniz.

POSTA YOLU İLE BİMER’E ŞİKAYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular şu adrese bir dilekçe ile yapılabilir: Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı / Ankara.  Kaymakamlıklarımız, Valiliklerimiz, Cumhurbaşkanlığı ile tüm Bakanlıklarımızdaki Halkla İlişkiler Bürolarına mektupla müracaat edebilirsiniz. Mektuplarınızda TC kimlik numaranızı, iletişim bilgilerinizi (açık adres, telefon numaraları) belirterek kısa ve öz bir şekilde talebinizi/şikayetinizi yazmanız gerekmektedir. 

BİZZAT BİMER ŞİKAYETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vermiş olduğumuz bu yöntemleri tercih etmeyen ve bizzat şikayette bulunmak isteyen vatandaşlarımız ise Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’na ziyarette bulunabilirler. Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Ankara ilimizde yer almaktadır. Adresi : T.C. Cumhurbaşkanlığı / Ankara

 

Yorumlar

Fatma Altuntaş Engelli maaşımi kestiler okulda Çocuğum var borçların var kiram va ne yapacak bilmiyorum
Sevda Çanakkale de yapılacak olan Onur yürüyüşünü kınıyorum ahlaksızlığın onur yürüyüşü olmaz olamaz.
Özgür Elektrik cezası yedim 176000 tl
Raif hotlu Sayın cumhur başkanım ben 2500tl maaş alıyorum bu üçretlede geçinemiyorum olum çalışıyordu onuda ceza evine aldılar birbayana yardım suçmu bir bayanı birinden korumak suçsa ozaman hepimizde içeri girelim beş ay hapis için içeride adaletmi bu ben AKP üyesiyim
Nuray halisdemir TOKİ aidat ücret artışları dar gelirli ailelerin e göre fahiş fiyatlar isteniyor